Zájem o plastickou chirurgii krize neohrozí

Zájem o plastickou chirurgii krize neohrozí

Snad ze všech oborů slyšíme zprávy o tom, že se snižuje poptávka a ubývají zákazníci. Ne tak u pacientů, kteří chtějí podstoupit plastickou operaci. Touha po kráse a dokonalosti je natolik silná, že lidé pravděpodobně raději šetří na jiném místě.

Estetické plastické operace se staly v České republice velmi oblíbené. Dávno již nejsou doménou pouze žen, ale ve stále větší míře je podstupují i muži. Podle údajů, které portál lekari-online.cz zveřejnil, je patrné, že počet lidí, kteří aktivně hledali plastického chirurga, se během loňského roku zvýšil téměř čtyřikrát. Zatímco v březnu bylo prostřednictvím portálu odesláno pouze 406 poptávek lékařům a klinikám, v prosinci to bylo již 1 782.

„Počet odeslaných formulářů nám jasně říká, kolik pacientů se chtělo aktivně spojit s konkrétním lékařem a domluvit si schůzku. Pod vlivem hospodářské krize může také dojít ke zvýšení množství pacientů, kteří k nám přijíždějí za výkony estetické medicíny z Velké Británie či Německa. Část klientely již nebude mít dostatek financí na podstoupení zákroku ve své zemi, ale nebude si ho chtít odepřít. Dalším faktorem, který tento výhled podporuje je oslabující kurz koruny, díky kterému mohou kliniky nabídnout zákroky pro zahraniční pacienty za příznivější ceny,“ říká Hilbert.

Jeho slova potvrzuje MUDr. Dušan Záruba, primář Ústavu estetické medicíny: „Zájem o provedení jak invazivních, tak i neinvazivních zákroků z oblasti estetické medicíny díky internetu neustále roste. Pro každého z našich klientů, jak z České republiky, tak ze zahraničí, je důležitý dostatek dostupných a aktuálních informací. A to internet jednoznačně přináší. V současné době mohu také konstatovat, že spektrum klientů je i přes světovou ekonomickou krizi stále velmi široké a zájem o operace nijak neklesá, ba naopak v tomto období dokonce zájem zahraniční klientely vzrůstá.“

Zdroj: KKAS foto: Samphotostock

Doporučujeme

Články odjinud