Žena s tělesnými proporcemi Barbie by nebyla schopná života | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Žena s tělesnými proporcemi Barbie by nebyla schopná života

Přestože se panence Barbie snaží podobat Ukrajinka Valerie Lukjanovová, k proporcím plastové předlohy mají její tělesné rozměry stále daleko. A to je také dobře, kdyby totiž dosáhla tvaru postavy Barbie, zemřela by. Podle amerických anatomů se totiž fyziognomie nejslavnější panny na hraní neslučují se životem. Takovému jedinci by se zlomil krk a v nejlepším případě by musel lozit po čtyřech.

Skutečná Barbie by musela mít na krku krunýř, aby se jí nezlomil krk, lezla by po všech čtyřech a nebyla schopna uzvednout vůbec nic.

Podle odborníků ze společnosti Rehabs.com by živoucí Barbie měla 173 centimetrů a devětačtyřicet kilogramů. Byla by to podvyživená anorektička bez menstruace. Přitom hlavu by měla extrémně velkou, větší než má většina skutečných žen. Ale především, obvod hlavy Barbie by byl o patnáct centimetrů větší než obvod pasu.

„S pasem majícím obvod jen čtyřicet centimetrů by měla prostor na poloviční játra a jen pár centimetrů střev,“ cituje odborníky z Rehabs deník New York Daily News.

Mezi další nesmysly patří vyzáblé nohy a ruce. S titěrnými kotníky a chodidlem velikosti tři by nebyla schopná stát na dvou. A když by lozila po čtyřech, se zápěstím majícím obvod jen kolem devíti centimetrů by hrozilo, že si ho každou chvíli zlomí. Také vyzáblý krk by nebyl schopen unést obří hlavu a zřejmě by se zlomil.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud