Ženy jsou v zácpě mnohem lepšími řidičkami než muži!

Ženy jsou v zácpě mnohem lepšími řidičkami než muži!

Muži ve své většině sice dokonaleji zaparkují a lépe se orientují na mapě, ale většina žen zvládá zácpy mnohem lépe než většina mužů. Ženy totiž lépe zvládají stres pramenící z jízdy v zácpě a chovají se bezpečněji a smysluplněji. Muži jsou v zácpách mnohem horšími a nebezpečnějšími řidiči.

Podle nové psychologické studie z Británie u mužů hladina stresu v zácpě stoupá až sedmkrát ve srovnání s ženami. A potvrzuje to také analýza vzorků slin, z nichž je možné určit koncentraci stresového hormonu kortizolu.

U žen vzrůstá v zácpě hladina stresových hormonů o 8,7 procenta, ale u mužů o celých 60 procent. Při takové hladině stresových hormonů dochází ke zvýšení srdečního tepu, dostavují se závratě a problémy s dýcháním. Ale většina mužů si ani neuvědomuje tyto symptomy. Bohužel jejich chování ovlivněno je.

„Muži trpí více z takové stresující situace, protože jejich normální reakcí na složitou situaci je známé „bojuj, nebo uteč“, musejí buď problému okamžitě čelit, nebo před ním utéct,“ vysvětluje David Moxon, který výzkum pro společnost TomTom vyrábějící navigace provedl.

Zatímco ženy podle něj zvládají situaci třeba tím, že si zpívají s rádiem, muži sedí za volantem a supí a supí.

ČTĚTE TAKÉ: Zuzana Belohorcová: V Americe zhubla. Je z ní sexy kost!



KAŽDÝ DEN NOVÉ SLEVY NA JEDNOM MÍSTĚ!

Doporučujeme

Články odjinud