Ženy lžou o váze a věku, muži o příjmech a výšce

Ženy lžou o váze a věku, muži o příjmech a výšce

Někdo tomu říká lhaní, jiný zatajování skutečnosti a třetí by to ještě možná obhájil zlepšováním image. Ovšem je jisté, že pokud se rozhodneme vrhnout na pole randění jako aktivní hráči, pak své vlastnosti přikrášlujeme. Muži i ženy. Obě pohlaví se však liší ve způsobu zlepšování své image. Muži nadhodnocují a ženy podhodnocují.

Muži totiž většinou před novým objektem zájmu zvyšují svou postavu i hodnotu svých příjmů, zatímco ženy snižují svou váhu i věk.

„Muži prostě nadhodnocují své pozitivní vlastnosti, zatímco ženy podhodnocují ty, které by negativně ovlivňovaly jejich image,“ tvrdí psycholog Satoshi Kanazawa z London School of Economics.

Ale muži a ženy se liší ještě v jiné lži, v níž udržují shodný trend. V počtu bývalých partnerů. Zatímco muži svá čísla zvyšují, ženy je naopak podhodnocují.

Muži také častěji než ženy prozradí tajemství o sobě, zatímco ženy prozradí častěji tajemství jiných osob.

„Čím více lidé lžou, tím více se odchylují od reality. Vztahy se nikdy nemohou vyvinout dál, protože se takto nedokážou partneři dostat pod skutečný povrch věcí. Jinými slovy, když lžeme, ztrácíme sami sebe,“ tvrdí psycholožka Dorothy Roweová.


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

POŠLETE SVŮJ PŘÍBĚH
Staňte se přispěvatelkami Dama.cz a vyhrajte luxusní kosmetický balíček!

Doporučujeme

Články odjinud