Ženy v sukních si na pracovišti vedou lépe a rychleji postupují výš

Ženy v sukních si na pracovišti vedou lépe a rychleji postupují výš

Kariérní postup a úspěšnost v povolání u žen může ovlivnit i vhodná volba šatníku. Odpůrkyně sukní by měly přehodnotit svůj postoj, protože podle anglické psycholožky Karen Pineové postupují ženy v sukni na firemním žebříčku směrem nahoru rychleji, budí lepší dojem v kolezích a mají lepší pracovní výsledky.

Podle profesorky Pineové z University of Hertfordshire, která vliv šatníku na kariéru ženy zkoumala, je to další důkaz, že by se ženy na pracovišti – a zvláště manažerky – neměly snažit chovat jako muži. A rozhodně by se měly odlišně oblékat. Pokud totiž zvolí sukni, jsou přijímány lépe, mají lepší podmínky pro práci a rychleji jsou povyšovány.

„Lidé jsou posuzování podle jejich celkového vzhledu od hlavy až k patě a základní rolí, kterou oděv hraje, je vytváření pozitivního prvního dojmu. A to by nemělo být podceňováno. Ženy by si stále měly udržovat svou identitu, která vyvažuje profesionalitu s atraktivitou. Kostým se sukní tuto rovnováhu představuje, je žensky atraktivní, ale není provokativní,“ tvrdí Pineová, jež svá tvrzení podkládá důkazy získanými analýzou kariéry několika stovek manažerek z Británie.


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

Doporučujeme

Články odjinud