Zimní deprese? Vím, jak ji zahnat!

Zimní deprese? Vím, jak ji zahnat!

Asi se z té zimy venku zblázním. Ráno co ráno je pod nulou a sněhu napadlo tolik, že podle mě nemá už nikdy šanci roztát. Dobře. Je čas na mou funkční protizbraň. Fantazii. Kdekoliv a kdykoliv ji dokážu zaktivovat a tak během chvilky tu českou klendru opouštím. Představuju si třeba, jak vyrážím někam do Orientu.

„Do Orientu? Jako třeba do Maroka?” ťuká si na čelo šéfová, když se jí v rámci lenivé chvíle svěřím. „S tou kupou práce, co máš teď na stole? To holka asi neklapne.” Tak teda díky, říkám si v duchu.

„Ale kdybys ten Orient vážně nemohla dostat z hlavy, vyraž na Příkopy do Hugo Boss,” objeví se šéfová ještě na vteřinku ve dveřích. Ví, jak na mě. Do BOSS Store v centru spolu občas chodíme hřešit (500 m2 štěstí, jak obchod jednou okomentovala). Ale co to má společného s Orientem?

Zabrouzdám na webu a je mi to hned jasné. Jarní kolekce mé oblíbené linie Orange je inspirovaná právě Orientem. A ty další barvami celého světa. Od Afriky po Divoký západ. „Nová kolekce Hugo Boss Jaro 2013 je určena pro ty, kteří rádi cestují a cítí se doma kdekoliv na světě,” čtu si. Paráda, to jsem přesně já!

Zkoumám kousky z nové kolekce a fantazie už se opět hlásí o slovo s dalším dílem mého oblíbeného cestovatelského dokumentu. Ty zářivé barvy mě i přes monitor zahřály. Je mi jasné, že hned po práci letím na nákupy.

Jako správná žena činu se ještě týž den svěřuji milé paní prodavačce, jak mě nová kolekce zaujala. „Taky jsem se do ní zamilovala, stejně jako většina našich zákaznic. A počkejte, až spolu nakombinujeme pár kousků.“ Je mi jasné, že moje peněženka bude trpět, ale pokud to rozzáří můj šatník i náladu, tak co?

Šafránově oranžová, námořnická modrá, citrusově žlutá. Existují lepší barvy proti zimě? Zkoumám jednotlivé kousky, obdivuju potisky a pookřávám.

„Kolekce Orange má i pánskou část,” ozývá se mi za zády prodavačka. „Teda pokud máte doma chlapa, který má rád trochu uvolněnější styl.”

Chvíli mi to vrtá v hlavě, ale pak tu myšlenku zaženu. Dneska udělám radost sobě. Jirku pošlu do BOSS Store až příští týden. Letí do Londýna, tak bude mít aspoň při čekání na odlet nějaké rozptýlení. Jo a šéfové musím říct o linii Black. Jako vždy střízlivá a elegantní, ale hrající jarními barvami. Musím se jí nějak revanšovat za to, že mi letos poprvé sníh vůbec, ale vůbec nevadí.

Doporučujeme

Články odjinud