Živá panenka. Extrémní proměnou stráví každý den 3 hodiny!

Živá panenka. Extrémní proměnou stráví každý den 3 hodiny!

Katie Lawrence, dvacetiletá dívka z britského Camberwellu, se každé ráno stylizuje do role živé japonské panenky Anime. Každodenní tříhodinový rituál ji změní k nepoznání. Proč to dělá?

Asi každá holčička si jako malá přála, aby její panenka oživla a stala se z ní její kamarádka. Dvacetiletá Britka Katie Lawrence to vzala za opačný konec: Když nemůžou její panenky oživnout, pak se tedy ona stane živou panenkou. Jak jednoduché…

Jak to začalo?

Když jí byly čtyři roky, dostala PlayStation, a už v tomto věku ji začaly fascinovat počítačové hry – jejich postavy a především jejich vzhled. V dnešní době vlastní už stovky her. Díky hrám se dokonce seznámila i se svým přítelem Adamem. „Potkali jsme se při hraní PC hry u kamaráda, ale Adam nebyl převlečen za žádnou z postav. Možná působíme zvláštně, když nás lidi potkají na ulici, ale nám to nevadí,“ říká Katie.

Její fascinace počítačovými hrami se vystupňovala v pubertě, kdy se začala do svých oblíbených postav stylizovat. Toto její počínání má dokonce svůj název: COSPLAY, což je složenina ze slov „Costume Play,“ neboli kostýmová hra . Jak říká sama Katie: „Vždycky mne bavilo a svým způsobem fascinovalo, moci se proměnit v někoho jiného. Pro spoustu lidí jsem asi divná, ale já jsem takhle opravdu šťastná,“ dodává.

Časté námitky

Mezi to, co Katie slýchá nejčastěji, patří argument, že s takovýmto vzhledem si těžko najde pořádnou práci. „Nebojím se, že by si nenašla práci. Rozhodně nechce dělat kancelářskou práci, a bude hledat ve firmách, které neřeší vzhled svých zaměstnanců a naopak si jejich originality cení,“ říká její maminka. Jedním dechem ale dodává, že doufá, že nikdy nedojde k tomu, že by do kanceláře musela, protože pak by to měla hodně těžké.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Drahý životní styl

Určitě vás napadlo, co tento životní postoj a styl stojí. Budeme-li mluvit o času, pak z každého dne stráví Katie 3 hodiny před zrcadlem, aby se patřičně upravila do požadované podoby. A budeme-li mluvit o finančních nákladech, tak považte, že každý měsíc tento vzhled stojí 200 liber (v přepočtu kolem 6 000 Kč). „Ano, je to drahé i časově náročné, ale bez tohoto makeupu bych to nebyla já,“ říká sama Katie. Originalita zkrátka stojí jak spoustu času, tak i peněz.

Úžas a odstup

Když si Katie vyjde ven, bezděčně k sobě přitahuje pohledy všech kolemjdoucích, a to Británie je daleko tolerantnější než my v Čechách. Často na svou adresu slýchá nejrůznější komentáře, ale vždy pozitivní. Na druhou stranu muži si od ní drží uctivý odstup, což Katie připisuje svým piercingům. S úsměvem vzpomíná, jak jeden řidič vystoupil a šel k ní. „Měla jsem strach, že bude vulgární a nadávat mi. On se ale na mne krásně usmál a řekl, že si cení mé originality, a popřál mi hodně štěstí.“

Doporučujeme

Články odjinud