Zlaté zuby, starožitný houpací kůň, hodinky s diamanty... aneb co všechno si lidé zapomenou v hotelu

Zlaté zuby, starožitný houpací kůň, hodinky s diamanty... aneb co všechno si lidé zapomenou v hotelu

Britský hotelový řetěz Travelodge každoročně zveřejňuje seznam toho nejpodivnějšího, co si lidé v pokojích zapomněli. Mezi nejzajímavější loňské nálezy patřil zlatý chrup, jehož cena se odhaduje na 6 500 liber (190 000 Kč).

Nikomu nechyběl ani pěkný starožitný houpací kůň nebo diamanty posázené hodinky Rolex, které musely stát kolem 50 000 liber (bezmála 1,5 milionu Kč).

Není jasné, jak se v koši na odpadky ocitlo 10 000 liber (292 000 Kč), o které se nikdo nepřihlásil.

"Naše oddělení ztrát a nálezů skýtá mnohá překvapení," komentoval to mluvčí hotelů Travelodge.

Mezi další pozoruhodné nálezy roku 2010 patřily klíčky k autu Rolls-Royce Phantom, které někdo nechal v hotelu v Chesteru, kabelka od Hermese v ceně 8 000 liber (234 000 Kč) zapomenutá v Leamingtonu či 1,2 metru dlouhá sladká brambora.

V hotelu na letišti Gatwick se našel kufr starožitných suvenýrů vztahujících se ke královské rodině: některé pocházely i z doby vlády královny Viktorie. V Londýně pro změnu hotelový host nechal v pokoji nešťastně mňoukající kotě.

Kromě toho si lidé zapomněli 20 000 knih a zaměstnancům se podařilo znovu doručit majitelům 75 000 zapomenutých vycpaných medvídků.

"To, co po sobě naši zákazníci v hotelech nechávají, dokumentuje rozmanitost naší klientely. Inventář zapomenutých věcí z roku 2010 také ukazuje, že žijeme v digitální době," řekl reportérům BBC Jon Hendry-Pickup, výkonný ředitel hotelového řetězce.

V posledních letech dochází k velkému nárůstu množství zapomenutých laptopů a počítačového příslušenství.

ČTĚTE TAKÉ:
Andrea Kerestešová: Na modelku jsem už stará a chlapa pořád nemám!


Doporučujeme

Články odjinud