Přes týden člověk nemá příliš času vařit a mnohdy i o víkendu chce raději jet na výlet, než trávit čas v kuchyni. Přesto se nechce vzdát pořádného jídla. Tady je 13 receptů na rychlý oběd či večeři.
Tortilla s kuřecím masem a zeleninou
Jednoduchý recept, který se nepřejí. Tortillu můžete nahřát na pánvi, v mikrovlnce nebo na rozpálené plotýnce, dokud nezměkne. Tatarskou omáčku se nebojte nahradit domácím dresingem – stačí smíchat jogurt se špetkou soli, oregana, česneku a kapkou balzamikového octa.
Recept na tortillu s kuřecím masem a zeleninou najdete ZDE
Jak na tortilly s kuřecím masem? Podívejte se na video:
Pokračování 2 / 13
Pikantní špenátové rolky
Špenát je zdravý a v podobě rolek se postará o chutný a rychlý oběd. Lněná semínka jsou navíc oblíbenou „superpotravinou“ poslední doby a svými protizánětlivými účinky vám přijdou v zimě vhod.
Recept na pikantní špenátové rolky najdete ZDE
Pokračování 3 / 13
Rychlá česnečka
Poctivá česnečka zahřeje a pomůže porazit chřipku i kocovinu.
Recept na rychlou česnečku najdete ZDE
Pokračování 4 / 13
Friulské frico
Křupavá sýrová placka, kterou dnes najdete i na jídelníčku předních světových restaurací, vznikla původně jako výsledek nouze italských hospodyněk, které roztavovaly nepoživatelné kůrky od sýra a přidávaly k nim to, co zrovna bylo po ruce. Receptů na frico je opravdu mnoho, zkusit můžete přidat například čedar.
Recept na friulské frico najdete ZDE
Pokračování 5 / 13
Rychlé chilli fazole
I rychlý oběd může být sytý, chilli fazole jsou ideální jídlo pro zahřátí. Podávejte s klobásou nebo s volským okem a snadné jídlo pro chladný zimní den je na světě.
Recept na rychlé chilli fazole najdete ZDE
Pokračování 6 / 13
Krémová dýňová polévka
Dýně k zimě zkrátka patří a tuhle dýňovou polévku budete mít hotovou za deset minut. Jestli je dýně zralá, poznáte už v obchodě podle stopky. Ta by neměla být hladká a zelená, ale naopak suchá, zdřevnatělá, s drobnými prasklinami.
Recept na krémovou dýňovou polévku najdete ZDE
Pokračování 7 / 13
Blesková vajíčková polévka
Skvělý recept pro hodně nabité dny. Do vajíčkové polévky můžete přidat maso, zeleninu, uzeninu nebo třeba i sýr podle toho, na co máte chuť, dobrá bude ale i sama o sobě.
Recept na bleskovou vajíčkovou polévku najdete ZDE
Pokračování 8 / 13
Slaný řecký koláč
Nejrychlejší recept na slaný koláč, na kterém si pochutnáte zatepla i zastudena. Nemáte remosku ani formu na quiche? Nevadí, formu si můžete jednoduše vytvořit z alobalu, stačí ho vytvarovat kolem nádoby vhodného průměru.
Recept na slaný řecký koláč najdete ZDE
Pokračování 9 / 13
Nevařené závitky z uzeného lososa
Závitky z uzeného lososa s lučinou, citronovou šťávou a hořčicí stačí naservírovat na list salátu nebo na topinku a vynikající oběd, který vám zabere maximálně deset minut, je hotový. Můžete je naservírovat i pro návštěvu.
Recept na nevařené závitky z uzeného lososa najdete ZDE
Pokračování 10 / 13
Smetanovo-nivová brokolice
Zapečené brambory a brokolice jsou osvědčenou klasikou mezi rychlými recepty – snadné na přípravu a nenáročné na ingredience.
Recept na smetanovo-nivovou brokolici najdete ZDE
Pokračování 11 / 13
Penne s tuňákem a kukuřicí
Jednoduché a díky citronové šťávě a jogurtu svěží jídlo, to jsou penne s tuňákem a kukuřicí. Nezapomeňte těstoviny vařit na mírném ohni bez pokličky, promíchávat a po slití propláchnout studenou vodu a přidat kapku olivového oleje, aby vaše penne byly doopravdy al dente.
Recept na penne s tuňákem a kukuřicí najdete ZDE
Pokračování 12 / 13
Kuřecí prsa za 15 minut
Zkrátka oběd, jak má být. Maso naklepávejte v mikrotenovém sáčku, kuchyň zůstane čistá a struktura masa zachovalejší. Pokud můžete, použijte čerstvé bylinky, rozdíl poznáte.
Recept na kuřecí prsa najdete ZDE
Pokračování 13 / 13
Obalovaný kozí sýr
Kozí sýry jsou stále oblíbenější a není se čemu divit, pro organismus je kozí mléko daleko stravitelnější než kravské. Kozí sýr je navíc méně kalorický a obsahuje více nasycených mastných kyselin, takže vám dodá energii, kterou během dlouhých zimních dnů budete potřebovat.
Recept na obalovaný kozí sýr najdete ZDE