4 zdravé ELIXÍRY

| Autor: Jana Vašáková | Rubrika: Zdraví

Ke snídani, na cesty, do kanceláře nebo do tělocvičny si můžete připravit zdravé koktejly z ovoce a zeleniny. Dodají vám potřebnou energii, vlákninu, vitaminy a minerální látky.

PŘIPRAVTE SI ZDRAVÝ A CHUTNÝ KOKTEJL:

1. Nebojte se kombinace ovoce a zeleniny, stačí, když jeden druh bude sladší, jako např. červená řepa nebo mrkev.

2. Ještě více zdraví prospěšných látek dodají čerstvé bylinky a koření, na podzim se doporučuje především zázvor.

3. Nejdříve vkládejte do odšťavňovače tvrdé druhy ovoce a zeleniny, teprve poté ty měkké, banán můžete například rozmačkat vidličkou a vmíchat.

4. Hotový koktejl si můžete dát samotný nebo jej smíchat se zakysaným mléčným nápojem či jogurtem.

5. Nakonec nezapomeňte přidat kapku panenského rostlinného oleje pro uvolnění vitaminů rozpustných v tucích a pár kapek šťávy z citronu, aby vám koktejl nezhnědl.



KOKTEJL NA IMUNITU

Ingredience: 1 malá řepa, menší bulvy celeru, 1 hruška, lžičky olivového oleje, pár kapek citronové šťávy
Postup: Řepu a celer omyjeme a oloupeme a vložíme do odšťavňovače spolu s hruškou. Hotový koktejl smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou.
Tip: Hrušku lehce nahradí jablko, na ozdobu použijte řapíkatý celer.

KOKTEJL PRO ENERGII

Ingredience: 1 broskev, žlutého melounu, banánu, pár kapek šťávy z citronu
Postup: Ovoce omyjeme, broskev zbavíme pecky a vložíme do odšťavňovače.
Do hotového koktejlu vmícháme citronovou šťávu.
Tip: Broskev můžete v receptu nahradit mangem.



KOKTEJL NA KRÁSU

Ingredience: 1 mrkev, 1 jablko, 1 rajče, lžičky olivového oleje, pár kapek citronové šťávy
Postup: Mrkev omyjeme, očistíme a vložíme do odšťavňovače. Přidáme celé jablko a nakonec rajče. Do koktejlu vmícháme olivový olej a citronovou šťávu.
Tip: Vyzkoušejte i s kouskem čerstvého zázvoru.

KOKTEJL NA OČISTU

Ingredience: 1 kiwi, 1 zelené jablko, salátové okurky, lžičky olivového oleje, pár kapek citronové šťávy
Postup: Ovoce a zeleninu omyjeme, kiwi oloupeme a jablko zbavíme stopky. Vše pak vložíme do odšťavňovače a hotový koktejl smícháme s troškou olivového oleje a šťávou z citronu.
Tip: K ovoci a okurce můžete přidat i čerstvé lístky máty nebo meduňky.


Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Čerstvé ryby bez tuku: Připravte si klasiku z českých vod

Čerstvé ryby bez tuku: Připravte si klasiku z českých vod

Dnes | Nejsme přímořský stát, tak se k nám ryby na jídelníček moc nedostávají. Nicméně to neznamená, že by…

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

24. 4. | Jednoduchá potravina, jako je cibule, se dá připravit na mnoho způsobů. Nejen ve své čerstvé formě,…

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

24. 4. | Podíváte se občas před spláchnutím, co po vás na toaletě zůstalo? Měla byste. Barva, struktura,…

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

22. 4. | Probouzíte se ráno s pytli pod očima, oteklými prsty na rukou, lýtky a také břichem jako balon a…