4 zdravé ELIXÍRY

| Autor: Jana Vašáková | Rubrika: Zdraví

Ke snídani, na cesty, do kanceláře nebo do tělocvičny si můžete připravit zdravé koktejly z ovoce a zeleniny. Dodají vám potřebnou energii, vlákninu, vitaminy a minerální látky.

PŘIPRAVTE SI ZDRAVÝ A CHUTNÝ KOKTEJL:

1. Nebojte se kombinace ovoce a zeleniny, stačí, když jeden druh bude sladší, jako např. červená řepa nebo mrkev.

2. Ještě více zdraví prospěšných látek dodají čerstvé bylinky a koření, na podzim se doporučuje především zázvor.

3. Nejdříve vkládejte do odšťavňovače tvrdé druhy ovoce a zeleniny, teprve poté ty měkké, banán můžete například rozmačkat vidličkou a vmíchat.

4. Hotový koktejl si můžete dát samotný nebo jej smíchat se zakysaným mléčným nápojem či jogurtem.

5. Nakonec nezapomeňte přidat kapku panenského rostlinného oleje pro uvolnění vitaminů rozpustných v tucích a pár kapek šťávy z citronu, aby vám koktejl nezhnědl.



KOKTEJL NA IMUNITU

Ingredience: 1 malá řepa, menší bulvy celeru, 1 hruška, lžičky olivového oleje, pár kapek citronové šťávy
Postup: Řepu a celer omyjeme a oloupeme a vložíme do odšťavňovače spolu s hruškou. Hotový koktejl smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou.
Tip: Hrušku lehce nahradí jablko, na ozdobu použijte řapíkatý celer.

KOKTEJL PRO ENERGII

Ingredience: 1 broskev, žlutého melounu, banánu, pár kapek šťávy z citronu
Postup: Ovoce omyjeme, broskev zbavíme pecky a vložíme do odšťavňovače.
Do hotového koktejlu vmícháme citronovou šťávu.
Tip: Broskev můžete v receptu nahradit mangem.



KOKTEJL NA KRÁSU

Ingredience: 1 mrkev, 1 jablko, 1 rajče, lžičky olivového oleje, pár kapek citronové šťávy
Postup: Mrkev omyjeme, očistíme a vložíme do odšťavňovače. Přidáme celé jablko a nakonec rajče. Do koktejlu vmícháme olivový olej a citronovou šťávu.
Tip: Vyzkoušejte i s kouskem čerstvého zázvoru.

KOKTEJL NA OČISTU

Ingredience: 1 kiwi, 1 zelené jablko, salátové okurky, lžičky olivového oleje, pár kapek citronové šťávy
Postup: Ovoce a zeleninu omyjeme, kiwi oloupeme a jablko zbavíme stopky. Vše pak vložíme do odšťavňovače a hotový koktejl smícháme s troškou olivového oleje a šťávou z citronu.
Tip: K ovoci a okurce můžete přidat i čerstvé lístky máty nebo meduňky.


Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Dnes | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…