5 největších mýtů o liposukci: Čemu se vyhnout a komu neprospěje?

| Autor: Marta Pušová | Rubrika: Zdraví

Reklama je mocným lákadlem, zvláště co se týče hubnutí v oblasti kritických partií. Chcete-li se zbavit tukových polštářů v oblasti břicha, pak byste rozhodně měly vědět, čemu je potřeba se vyhnout a jak se nenechat zmást.

5 největších mýtů o liposukci: Čemu se vyhnout a komu neprospěje?

Liposukce není jen jedna

Způsobů, jak odsát přebytečný tuk z určitých partií na těle, je hned několik. Může být vibrační, tumescentní, ultrazvuková, radiofrekvenční nebo laserová. „Co se týká třeba vibrační liposukce, jde o metodu, při které se na uvolnění tukových buněk rozhodujícím způsobem podílí vibrace kanyly a ne tedy pouze fyzická síla operatéra.

S výhodou se využívá hlavně při odsávání větších objemů tuku, kde podstatně zkracuje dobu operace,“ říká plastický chirurg MUDr. Václav Poláček, CSc. z Lékařského domu v Praze 7.

Při tzv. tumescentní metodě dochází navíc před vlastním zákrokem k napuštění tukové podkožní tkáně speciálním roztokem. Tukové buňky se ze tkáně lépe uvolní, tkáň se znecitliví a omezí se krevní výrony. Kanyla takovou tkání také snáze proniká, pacient nepotřebuje celkovou anestezii, a je tedy schopen krátce po zákroku zařízení opustit.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

Padáte únavou? 8 nejčastějších příčin, proč jste bez energie

Padáte únavou? 8 nejčastějších příčin, proč jste bez energie

16. 10. 2017 | 1 | Určitě znáte naprosto chorobnou únavu, kdy jedete jako robot, jste naprosto bez energie a vždy se…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. 2017 | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…