5x zeleninové karbanátky: Přidejte k masu cuketu, brokolici či houby

| Autor: Markéta Žídková | Rubrika: Zdraví

Karbanátky patří k oblíbeným jídlům. Co doplnit maso zeleninou, zejména pokud se těšíte vlastní úrodě ze zahrádky? Karbanátky pak budou šťavnatější a na jídelníček tak zařadíte zeleninu, aniž by byla příliš cítit, což ocení zejména její zarputilí odpůrci.

5x zeleninové karbanátky: Přidejte k masu cuketu, brokolici či houby

Karbanátky s cuketou

Cuketové karbanátky
 

Když cukety plodí, zahrádkáři už koncem sezóny neví, co s ní. Sice v chladu vydrží skoro celý podzim, ale většinou i tak je jí víc, než běžný smrtelník stačí zkonzumovat. Odbyt může najít v karbanátcích.

Recept na karbanátky s cuketou najdete ZDE

Karbanátky z brokolice

Karbanátky z brokolice
 

Tyto karbanátky ocení vegetariáni, kombinace brambor s brokolicí je pro ně jak dělaná. Rychlá večeře pečená v troubě je ideální i pro štíhlou linii.

Recept na karbanátky z brokolice najdete ZDE

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky
 

Naprostá klasika, díky které člověk ušetří i nějakou tu korunu.

Recept na kapustové karbanátky najdete ZDE

Houbové karbanátky

Karbanátky s houbami
 

Houby jde použít skoro všude, dokonce i na koláč, i když slaný. Tak proč nezkusit s nimi karbanátky. Jsou výborné.

Recept na houbové karbanátky najdete ZDE

Květákové karbanátky

Karbanátky s květákem
 

Ani nepotřebujete maso, květák se sám postará o skvělý oběd nebo věčeři. Pokud chcete lehčí verzi, upečte je v troubě na pečícím papíru.

Recept na květákové karbanátky najdete ZDE

Pro milovníky zeleniny tady máme recepty s rajčaty. Najdete je ZDE

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…