6 důvodů, proč si okyselit život citronem

| Autor: Marta Pušová | Rubrika: Zdraví

Víte, jak to chodí – ráno vstát z postele, ještě poslepu si nalít první kávu a tak pokračovat celý den. I když má káva své výhody, známe lepší způsob, jak se po ránu probudit a udržet svoje tělo v chodu a pohodě celý den. Stačí k tomu teplá voda s citronem.

6 důvodů, proč si okyselit život citronem

Stop únavě!

Citrony jsou přirozeným zdrojem hořčíku, draslíku a vápníku. K tomu mají mnoho elektrolytů, takže mohou hydratovat tkáně v těle a zároveň odplavovat toxiny. Citrony navíc mají vyšší koncentraci záporných iontů než jakékoliv jiné ovoce. Tím se zvyšuje množství kyslíku v mozku, takže máte pocit, že jste čilejší a netrápí vás ospalost.

Stop infekci!

Pomeranče nejsou jediným zdrojem vitamínu C. Smísí-li se vitamín C v citronu s vodou, začne působit jako adaptogen, což je přírodní látka působící normalizačním účinkem na tělesné procesy, a pomáhá tak bojovat proti virům a dalším infekcím.

Stop nadváze!

Znáte pektinová vlákna? Zpožďují vstřebávání glukózy v těle a normalizují hladinu tuků v krvi, takže snižují pocity hladu a chutě, čímž vám pomáhají zhubnout. Dobrá zpráva – citrony jsou pektinových vláken plné!

Stop depkám!

Deprese a úzkosti jsou často způsobeny nedostatkem draslíku v krevním řečišti. Dokonce už i vůně citronů může uklidnit vaši nervovou soustavu. Čeká vás náročné pracovní období? Hurá do citronů!

Stop pupínkům!

Citrony bojují proti všemu, co způsobuje pupínky a záněty na kůži. Jejich antioxidanty pomáhají vymazat vrásky a skvrny a jejich protizánětlivé vlastnosti redukují výskyt pupínků a zarudnutí. Náš tip: Rozřízněte citron napůl a masírujte jím obličej pro hlubší pročištění.

Stop zápachu z úst!

Kyselost citronů stimuluje slinné žlázy a brání suchu v ústech, což je jednou z nejčastějších příčin špatného dechu. Naštěstí citronová voda není dost silná na to, aby vám zničila sklovinu. Citrony navíc pomáhají zabránit onemocnění dásní a zmírnit bolest zubů.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Dnes | Někdy stačí našlehat bílky, jindy použijeme kvasnice, pak také můžeme sáhnout při pečení po…

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

24. 7. | Mít zářivě bílé zuby je dnes pomalu už nutnost. Všechny ty herečky a celebrity, dnes už ale i…

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

24. 7. | Lívance s čerstvým ovocem se smetanou patří tak neodmyslitelně k létu a k prázdninám na chalupě…

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší recepty

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší…

21. 7. | Rajčat existuje bezpočet druhů, jsou kulatá, oválná, malá cherry rajčátka, škála barev sahá od…