6 mýtů o stárnutí, které nemusíme brát vážně

| Autor: Ivana Štědrá | Rubrika: Zdraví

Taky už jste slyšeli, že s přibývajícím věkem začíná být tělo vetché, mysl chatrná a člověk málo pohyblivý a čím dál víc nemocný? Proč všichni tato tvrzení akceptujeme a chováme se tak, abychom je naplnili? Můžeme se cítit, myslet i vypadat dobře. Říká to nejen Deepak Chopra, původem Ind, dnes americký lékař a endokrinolog, za pravdu mu začíná dávat i věda.

6 mýtů o stárnutí, které nemusíme brát vážně

1. mýtus: Lidské zdraví je závislé na genetice

I když jsme se narodili s určitou genetickou výbavou, její vývoj a implementace bude záviset na tom, jaký bude náš životní styl. Genetickou informaci v našem těle ovlivňuje mnoho faktorů: duševní procesy, emoce, stres, spánek, vytrvalost, dech… je v našich silách používat to negativní a potlačit to pozitivní, co nám naše genová výbava nabízí. Ostatně potvrzuje to i nová věda, epigenetika.

Následující »

Další články z rubriky

Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

Dnes | Sladké brambory neboli batáty u nás nejsou příliš rozšířené. Pomalu se učíme zařazovat je do našeho…

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…