7 lahodných receptů z medvědího česneku: Fungují i proti nemocem

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Období medvědího česneku je právě teď, a proto by byla škoda ho promeškat! Možná vás překvapí, kolik skvělých jídel si můžete připravit, ať už se rozhodnete pro polévku, omeletu nebo pesto. Myslete i na to, že zařazení medvědího česneku do jídelníčku funguje jako prevence proti nemoci a posiluje vaši imunitu.

7 lahodných receptů z medvědího česneku: Fungují i proti nemocem

Risotto z medvědího česneku

Pravé italské risotto se připravuje ze speciální rýže a postupně se podlévá vývarem a bílým vínem. Stejně jako u všech pokrmů, kde se používá, i tady vybírejte sušší víno, a to pouze takové, které byste sami vypili i normálně. Kvalita je vždy znát!
Recept najdete zde.

Máslo s medvědím česnekem

Jednoduchá variace ochuceného másla, které lze dělat celoročně s bylinkami, tentokrát s medvědím česnekem. Nezapomeňte dát máslo do lednice na pár hodin, aby pořádně ztuhlo do požadovaného tvaru.
Recept najdete zde.

Pesto z medvědího česneku

Rychlovka, která nezklame jak na chlebu, tak v těstovinách! Pesto umí skvěle dochutit velké množství pokrmů a když zrovna nemáte inspiraci, přidejte ho do salátové zálivky!
Recept najdete zde.

Polévka z medvědího česneku

Vypadá jako špenátová, ale chuť má o dost výraznější a štiplavější. Na přípravu polévky si připravte větší množství medvědího česneku a nezapomeňte zjemnit smetanou.
Recept najdete zde.

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Medvědí česnek si zamilujete natolik, že ho budete chtít dávat všude! Nejenom že má zdraví prospěšné účinky, ale v kombinaci s rozšlehanými vejci už nepotřebuje výsledná omeleta tolik solit, chuť je totiž velmi výrazná.
Recept najdete zde.

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Noky se nejčastěji doplňují se smetanovou omáčkou a jinak tomu není ani v případě medvědího česneku. Redakce časopisu F.O.O.D. doporučuje rychlou omáčku, kterou snadno umixujete a je hotová za pár minut.
Recept najdete zde.

Omáčka s medvědím česnekem

Medvědí česnek můžete použít jako základ i jako dochucovadlo na konec. Žampiony v receptu můžete nahradit směsí lesních hub, po obojím se jenom zapráší!
Recept najdete zde.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Dnes | Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Dnes | 1 | Tekutiny jsou pro organismus důležité a pitný režim je třeba brát na zřetel. Co je ale správné a…

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

21. 6. | Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé.…

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

19. 6. | Jahodová sezóna je v plném proudu, už jste určitě měli jahody se šlehačkou, palačinky s jahodami i…