7 lahodných receptů z medvědího česneku: Fungují i proti nemocem

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Období medvědího česneku je právě teď, a proto by byla škoda ho promeškat! Možná vás překvapí, kolik skvělých jídel si můžete připravit, ať už se rozhodnete pro polévku, omeletu nebo pesto. Myslete i na to, že zařazení medvědího česneku do jídelníčku funguje jako prevence proti nemoci a posiluje vaši imunitu.

7 lahodných receptů z medvědího česneku: Fungují i proti nemocem

Risotto z medvědího česneku

Pravé italské risotto se připravuje ze speciální rýže a postupně se podlévá vývarem a bílým vínem. Stejně jako u všech pokrmů, kde se používá, i tady vybírejte sušší víno, a to pouze takové, které byste sami vypili i normálně. Kvalita je vždy znát!
Recept najdete zde.

Máslo s medvědím česnekem

Jednoduchá variace ochuceného másla, které lze dělat celoročně s bylinkami, tentokrát s medvědím česnekem. Nezapomeňte dát máslo do lednice na pár hodin, aby pořádně ztuhlo do požadovaného tvaru.
Recept najdete zde.

Pesto z medvědího česneku

Rychlovka, která nezklame jak na chlebu, tak v těstovinách! Pesto umí skvěle dochutit velké množství pokrmů a když zrovna nemáte inspiraci, přidejte ho do salátové zálivky!
Recept najdete zde.

Polévka z medvědího česneku

Vypadá jako špenátová, ale chuť má o dost výraznější a štiplavější. Na přípravu polévky si připravte větší množství medvědího česneku a nezapomeňte zjemnit smetanou.
Recept najdete zde.

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Medvědí česnek si zamilujete natolik, že ho budete chtít dávat všude! Nejenom že má zdraví prospěšné účinky, ale v kombinaci s rozšlehanými vejci už nepotřebuje výsledná omeleta tolik solit, chuť je totiž velmi výrazná.
Recept najdete zde.

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Noky se nejčastěji doplňují se smetanovou omáčkou a jinak tomu není ani v případě medvědího česneku. Redakce časopisu F.O.O.D. doporučuje rychlou omáčku, kterou snadno umixujete a je hotová za pár minut.
Recept najdete zde.

Omáčka s medvědím česnekem

Medvědí česnek můžete použít jako základ i jako dochucovadlo na konec. Žampiony v receptu můžete nahradit směsí lesních hub, po obojím se jenom zapráší!
Recept najdete zde.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Bolí vás záda? Začněte se o ně správně starat!

Bolí vás záda? Začněte se o ně správně starat!

Včera | Bolestí v zádech trpí čas od času každá z nás. Ať už od celodenního sezení u počítače, od těžké…

Jak na zavařování meruněk. Skvělá marmeláda, kompot, zkuste i sušení

Jak na zavařování meruněk. Skvělá marmeláda, kompot, zkuste i sušení

19. 7. | Není nad domácí meruňkovou marmeládu. Krásně voní, lahodně doplní chléb s máslem i dovede k…

Klasika, která nezklame, aneb 9x tradiční omáčky našich babiček

Klasika, která nezklame, aneb 9x tradiční omáčky našich babiček

17. 7. | Milují je děti i dospělí. Co naplat, i když dietologové nemají omáčky v oblibě, k české kuchyni…

Trpíte nevolností v autě? Zkuste naše triky

Trpíte nevolností v autě? Zkuste naše triky

17. 7. | Žaludeční nevolností při jízdě autem trpí celkem velký počet lidí. Někoho tyto nesnáze provázejí…