7 skvělých receptů k pivu: Křupavý bůček, cibulové kroužky i pivní sýr

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: Zdraví

Nejen v letním vedru přijde k chuti pořádně orosený půllitr. A k lahodnému moku to chce něco dobrého na zub. Zkuste i doma vykouzlit pořádně říznou či šťavnatou chuťovku.

7 skvělých receptů k pivu: Křupavý bůček, cibulové kroužky i pivní sýr

Přinášíme vám sedm receptů, které báječně doplní pivo. A nejen to. Pivo je i součástí přípravy těchto pokrmů. Nevěříte? I cibulové kroužky lze do té ideální chuťové polohy dotáhnout černým pivem.

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky
 

Velice známé cibulové kroužky, smažené, přitom lehké, potěší každého. Nejenže je můžete zapít pivem, ale dip i jejich těstíčko jsou pivem inspirované!

Pečený bůček

Pečený bůček
 

Každý z nás si někdy zaslouží pořádný kus masa. V poslední době je o pečený bůček velký zájem, možná i díky tomu, že se lidi konečně přestali bát tuku a rádi si dopřejí kousek lahodného masa.

Buřty na pivě

Buřty na pivu
 

Typický recept, který snad dělal už každý z nás. Jednoduché a levné jídlo, které nás překvapí svojí nahořklou pivní chutí a krásně se hodí na zahradní party a grilování.

Pivní sýr

Pivní sýr
 

Ke kousku krajíce chleba nebo jiného pečiva se hodí pivní sýr, který se jednoduše vyrábí a ještě lépe roztírá. S kouskem cibule a tuplákem piva bude chutnat nejlépe!

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku
 

Pivní těsto se dá použít na cokoliv, pokud máte rádi ryby, zkuste recept od Viléma Vrabce, známého českého autora několika kuchařek. K rybě se jako příloha hodí brambory, jak pečené tak i smažené – třeba ve formě hranolek.

Vinná klobása na pivě

Pivní klobása
 

Vinná klobása je další klasika z naší české kuchyně. Její příprava je jednoduchá a rychlá. Místo obvyklého pečení můžete klobásy zapéct v pivním nálevu a podávat s bramborovou kaší a černým pivem.

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní pečivo
 

A jako takový zákusek všichni ocení pivní pečivo s kmínem nebo solí. I když si jej můžete koupit v pekárně, vůni právě upečených rohlíků, housek nebo preclíků se nic nevyrovná.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…