7 skvělých receptů k pivu: Křupavý bůček, cibulové kroužky i pivní sýr

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: Zdraví

Nejen v letním vedru přijde k chuti pořádně orosený půllitr. A k lahodnému moku to chce něco dobrého na zub. Zkuste i doma vykouzlit pořádně říznou či šťavnatou chuťovku.

7 skvělých receptů k pivu: Křupavý bůček, cibulové kroužky i pivní sýr

Přinášíme vám sedm receptů, které báječně doplní pivo. A nejen to. Pivo je i součástí přípravy těchto pokrmů. Nevěříte? I cibulové kroužky lze do té ideální chuťové polohy dotáhnout černým pivem.

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky
 

Velice známé cibulové kroužky, smažené, přitom lehké, potěší každého. Nejenže je můžete zapít pivem, ale dip i jejich těstíčko jsou pivem inspirované!

Pečený bůček

Pečený bůček
 

Každý z nás si někdy zaslouží pořádný kus masa. V poslední době je o pečený bůček velký zájem, možná i díky tomu, že se lidi konečně přestali bát tuku a rádi si dopřejí kousek lahodného masa.

Buřty na pivě

Buřty na pivu
 

Typický recept, který snad dělal už každý z nás. Jednoduché a levné jídlo, které nás překvapí svojí nahořklou pivní chutí a krásně se hodí na zahradní party a grilování.

Pivní sýr

Pivní sýr
 

Ke kousku krajíce chleba nebo jiného pečiva se hodí pivní sýr, který se jednoduše vyrábí a ještě lépe roztírá. S kouskem cibule a tuplákem piva bude chutnat nejlépe!

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku
 

Pivní těsto se dá použít na cokoliv, pokud máte rádi ryby, zkuste recept od Viléma Vrabce, známého českého autora několika kuchařek. K rybě se jako příloha hodí brambory, jak pečené tak i smažené – třeba ve formě hranolek.

Vinná klobása na pivě

Pivní klobása
 

Vinná klobása je další klasika z naší české kuchyně. Její příprava je jednoduchá a rychlá. Místo obvyklého pečení můžete klobásy zapéct v pivním nálevu a podávat s bramborovou kaší a černým pivem.

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní pečivo
 

A jako takový zákusek všichni ocení pivní pečivo s kmínem nebo solí. I když si jej můžete koupit v pekárně, vůni právě upečených rohlíků, housek nebo preclíků se nic nevyrovná.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Chcete být šťastnější? Naučte se přemýšlet jako optimista

Chcete být šťastnější? Naučte se přemýšlet jako optimista

Včera | Patříte k lidem, kteří se ráno budí s úsměvem a těší se z toho, co nového zažijí? Anebo vstáváte s…

Umíte užívat léky? Dejte si pozor na tyto chyby!

Umíte užívat léky? Dejte si pozor na tyto chyby!

20. 11. | 1 | K tomu, aby léky neúčinkovaly tak, jak mají, někdy stačí jen malá chyba. Přitom pokud bojujete s…

13x rychlý oběd do půl hodiny! Špenátové rolky i kuřecí tortilla

13x rychlý oběd do půl hodiny! Špenátové rolky i kuřecí tortilla

17. 11. | Přes týden člověk nemá příliš času vařit a mnohdy i o víkendu chce raději jet na výlet než trávit…

Hrozí vám infarkt? U žen je typickým příznakem chronická nespavost

Hrozí vám infarkt? U žen je typickým příznakem chronická nespavost

16. 11. | Dlouhou dobu ohrožoval infarkt především muže, a to kvůli vyšší míře zátěže stresem. Od té doby, co…