8 nejpřekvapivějších omylů lidí, kterým se nedaří zhubnout

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Nehubnete? Někde je chyba! Hubnutí je stejně jako dodržování kvalitní životosprávy umění. Někomu jde snadno, někdo se trápí a není schopný se dopracovat k chtěnému výsledku a dobrému pocitu. Často jsou navíc největším problémem v dosahování a udržení správné linie hluboko zakořeněné mýty a pověry, nad kterými se mnoho z nás tiše baví, někteří jim ale stále věří.

8 nejpřekvapivějších omylů lidí, kterým se nedaří zhubnout

Omyl č. 1 - Prapodivné diety

„Stále nás překvapuje, jak velký vliv mají na jinak rozumné lidi celebrity a jejich dietní výstřelky. Naši klienti vyzkoušeli dietu, založenou na konzumaci dětského pyré Jennifer Anistonové, nebo limonádovou dietu Beyonce Knowles, která doporučuje deset dní pít pouze vodu s citrónem nebo štávou z limetek, javorového sirupu a kajenského pepře,“ vysvětluje brněnská odbornice na zdravý životní styl a redukci nadváhy a dodává: „Jedna naše klientka dokonce opakovaně vyzkoušela tzv. kolonoterapii Britney Spearsové, při níž se „hubne“ pomocí výplachů tlustého střeva a mnozí lékaři důrazně varují: hrozí dehydratace organismu a neopatrný zákrok navíc může vést až k perforaci střev!“

  • Další mylné domněnky najdete ZDE:
Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…