Aby neonemocněla chřipkou, Italka 26 let nevětrala

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Děsivý pohled se naskytl hasičům a záchranářům v italském městě Macerata, jež leží zhruba dvě stovky kilometrů severovýchodně od Říma, když se pokoušeli převézt do nemocnice ženu na prahu šedesátky. V bytě, do něhož museli vstoupit s dýchacími přístroji, nalezli ubohou třicetikilovou lidskou trosku s vlasy dosahujícími téměř dva metry.

V příbytku se doslova zabarikádovala před 26 lety. A to ze strachu, že se nakazí chřipkou, jež v té době nabývala charakteru epidemie. Aby unikla virům, nájemkyně důkladně zapečetila okna lepicí páskou a zatarasila všechny okenice. Od té doby nepustila dovnitř ani špetku vzduchu.

Přestala vycházet ven. Potravu jí obstarával bratr, jenž jí pravidelně přinášel konzervy, které zanechával na prahu. O tom, že je naživu, svědčilo její halasné žehrání na sousedy, jimž přikazovala, aby okamžitě zavřeli okna na chodbě. Na vlastní oči ji však neviděli více než čtvrtstoletí. Její bratr svou sestru naposledy spatřil před deseti lety.

Ve chvíli, kdy mu jeho zdravotní stav nedovolil, aby se o ni nadále staral, požádal o pomoc příslušné instituce. A ty bez prodlení zakročily.
Oběť vlastního panického strachu je nyní v péči lékařů, kteří se musejí nejdříve postarat o její tělesnou schránku. Až poté, co zubožená žena načerpá dostatek sil, přijdou na řadu psychologové a psychiatři, kteří se pokusí jí vrátit i duševní rovnováhu. (Plus)

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…