Adolf Born "užívá" lahvinku červeného denně

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

"Nemám rád vítr, proto nosím čepici, i když mi asi nesluší," říká grafik a ilustrátor Adolf Born. Narodil se 12. července v Českých Velenicích na česko-rakouské hranici, proto asi tak tíhne k dobám rakouskouherské monarchie.

Adolf Born �užívá� lahvinku červeného denně



�Nemám rád vítr, proto nosím čepici, i když mi asi nesluší,� říká grafik
a ilustrátor Adolf Born. Narodil se 12. července v Českých Velenicích na
česko-rakouské hranici, proto asi tak tíhne k dobám rakouskouherské monarchie.




�Na tu dobu se dívám očima výtvarníka. Doba Offenbacha a Strausse, to přece
byla noblesa. Nosily se pláštěnky a peleríny. Nebo také uniformy důstojníků,
to bylo výtvarno samo o sobě. Důstojník nemohl někam vyjít bez bílých rukaviček.
Všechno mělo pravidla, ctily se rituály. Teď proti nim generálové vypadají
jako houmlesáci.�



Tvůrce Macha a Šebestové a jejich utrženého sluchátka dodržuje přísný
denní režim. Ze všeho nejraději cestuje po nástupnických státech Rakousko-Uherské
monarchie.

�Doporučuji všem mladým lidem, aby nejprve poznali Rakousko, Chorvatsko,
Itálii a další tehdejší naše země, neboň je v nich velké myšlenkové bohatství.�


Letos v létě se oddával paprskům řeckého slunce, kde cítí své kořeny.


�Vstanu, maluju a nezapomenu denně vypít lahvinku červeného vína � jako
ostatně každý Řek. To miluju, ale napiju se rád i bílého, když je dobré.
Dodržuji to striktně, protože ve víně je zdraví. K doktorům moc nechodím,
ale uznávám je, stejně jako přírodní léčitele. Když je ten lékař nebo léčitel
na svém místě, dokáže vám pomoci, když na tom místě není, nepomůže vám ani
jeden z nich.� (Plus)


Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…