Adolf Born "užívá" lahvinku červeného denně

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

"Nemám rád vítr, proto nosím čepici, i když mi asi nesluší," říká grafik a ilustrátor Adolf Born. Narodil se 12. července v Českých Velenicích na česko-rakouské hranici, proto asi tak tíhne k dobám rakouskouherské monarchie.

Adolf Born �užívá� lahvinku červeného denně



�Nemám rád vítr, proto nosím čepici, i když mi asi nesluší,� říká grafik
a ilustrátor Adolf Born. Narodil se 12. července v Českých Velenicích na
česko-rakouské hranici, proto asi tak tíhne k dobám rakouskouherské monarchie.




�Na tu dobu se dívám očima výtvarníka. Doba Offenbacha a Strausse, to přece
byla noblesa. Nosily se pláštěnky a peleríny. Nebo také uniformy důstojníků,
to bylo výtvarno samo o sobě. Důstojník nemohl někam vyjít bez bílých rukaviček.
Všechno mělo pravidla, ctily se rituály. Teď proti nim generálové vypadají
jako houmlesáci.�



Tvůrce Macha a Šebestové a jejich utrženého sluchátka dodržuje přísný
denní režim. Ze všeho nejraději cestuje po nástupnických státech Rakousko-Uherské
monarchie.

�Doporučuji všem mladým lidem, aby nejprve poznali Rakousko, Chorvatsko,
Itálii a další tehdejší naše země, neboň je v nich velké myšlenkové bohatství.�


Letos v létě se oddával paprskům řeckého slunce, kde cítí své kořeny.


�Vstanu, maluju a nezapomenu denně vypít lahvinku červeného vína � jako
ostatně každý Řek. To miluju, ale napiju se rád i bílého, když je dobré.
Dodržuji to striktně, protože ve víně je zdraví. K doktorům moc nechodím,
ale uznávám je, stejně jako přírodní léčitele. Když je ten lékař nebo léčitel
na svém místě, dokáže vám pomoci, když na tom místě není, nepomůže vám ani
jeden z nich.� (Plus)


Další články z rubriky

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Dnes | Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Dnes | 1 | Tekutiny jsou pro organismus důležité a pitný režim je třeba brát na zřetel. Co je ale správné a…

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

21. 6. | Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé.…

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

19. 6. | Jahodová sezóna je v plném proudu, už jste určitě měli jahody se šlehačkou, palačinky s jahodami i…