Američané polykají 22 lžiček cukru denně, lékaři jsou zděšeni!

Američané polykají 22 lžiček cukru denně, lékaři jsou zděšeni!

Američané mají nejvyšší procento obézních osob na světě, před Mexikem a Anglií. A není divu. Asi i proto, že denně v průměru spořádají množství cukru odpovídající 22 lžičkám cukru. U teenagerů jde dokonce o množství odpovídající 34 lžičkám!

Většinu tohoto cukru Američané konzumují ve slazených nápojích a cukroví. Tento cukr vydá za 355 kalorií a je obsažen třeba v jedné tabulce čokolády a dvou plechovkách slazeného nápoje s bublinkami.

Podle agentury AP přitom doporučené množství cukru pro ženy je jen ekvivalent šesti lžiček cukru, tedy 100 kalorií. Muži by měli cukru jíst trochu více, přibližně devět lžiček. Tyto odhady platí pro přirozeně se vyskytující cukry, například v ovoci, zelenině nebo mléčných výrobcích.

Rachel Johnsonová, hlavní autorka zprávy American Heart Association, která zprávu o konzumaci cukru zveřejnila, říká, že by si lidé měli lépe uvědomovat, ve kterých potravinách cukr vlastně je. Nejvíce ho je ve slazených nápojích. Jedna plechovka obsahuje v průměru osm lžiček cukru, což je více než doporučená denní dávka pro ženy. Další velmi sladké potraviny jsou bonbóny, dorty a sušenky.

Doporučujeme

Články odjinud