Americký chirurg si udělal liposukci před televizní obrazovkou

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Zvýšit oblibu liposukce a dokázat, že to není žádný drastický výkon, se rozhodl americký plastický chirurg z Austinu tím, že si před televizními kamerami odsál tuk přímo na sobě.

Přitom však nedělal reklamu samotné plastické chirurgii, ale snažil se divákům ukázat, že liposukcí lze získat také tolik potřebné kmenové buňky, které se mohou uchovat a použít později pro těžké operace či pěstování vlastních tkání.

Operace, jíž se účastnil samotný zakladatel liposukce doktor Yves Gerard Illouz z Paříže, proběhla bez problémů. Šestašedesátiletý plastický chirurg Robert Ersek vyskočil na operační stůl, přikryl si stehna plentou, a nechal si asistentem píchnout lokální umrtvení. Pak začal ze své levé části břicha odsávat tuk. S kanylou přitom jezdil pod kůži nesčetněkrát.

"Ten první vpich při odsávání je trochu choulostivý, ale pak už to jde jako po másle. Pokud pacient spolupracuje, jde to lépe," řekl během zákroku Robert Ersek.
"Někdo si může myslet, že se tím snažíme zvýšit kredit Austinu, ale to je hloupost," uvedl po zákroku.

Ve skutečnosti je hlavní město Texasu mezi zájemci o odsátí tukových polštářů už dlouho známo právě díky Johnu Ersekovi, který byl neoficiálně korunován králem liposukce. Jeho pacienti se těší výborné péči, profesionálnímu zákroku, ale doktor Ersek je navíc vždy přesvědčí, aby si uchovali kmenové buňky pro případ vážného zranění nebo choroby. (Plus)

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…