Australanky své placenty mění ve vitaminové tablety a koktejly

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Australské ženy přejaly trend z USA a využívají své placenty po porodu. Tak jako většina samic savců, které po porodu placentu sežerou, i australské jogínky ji pozřou. Je totiž plná vitaminů, minerálů a dalších bioaktivních látek, o něž nechtějí přijít. Placentu nepojídají samozřejmě na porodním sále, pozřou ji po náležité úpravě.

Australanky své placenty mění ve vitaminové tablety a koktejly

Dovolit si to mohou jen bohaté Australanky, protože uchovat po porodu placentu a ve sterilním stavu ji převézt k následnému zpracování (vysušení a převedení do formy tablet či mléčných koktejlů) není nijak laciné.

Propagátorkou konzumace placent u protinožců je jogínka Brooke Martinová. K tomu, aby si z placenty nechaly vyrobit vitaminové tablety a koktejly, přesvědčila už sto svých klientek, které k ní chodí na těhotenskou jógu.

„Existují vědecké důkazy, že placenta obsahuje cenné kmenové buňky a živiny, které mohou ženě dodat energii, jsou prevencí postnatální deprese a snižují poporodní krvácení, navíc podporují produkci mléka,“ uvedla osmatřicetiletá Martinová v rozhovoru pro australský deník The News.

Placentu naši předci konzumovali běžně. Tak jako samice jiných primátů. Některé kultury využívají tuto cennou děložní výstelku zprostředkovávající výživu plodu dodnes. Také tradiční čínská medicína vyráběla ze sušené placenty léky.

Na Západě se využívají spíš placenty zvířat a nejčastěji ke kosmetickým účelům. Asi každá žena zná přípravky s alantoinem, což je výtažek z placenty neboli latinsky alantois.

Další články z rubriky

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Dnes | Jednoduchá potravina, jako je cibule, se dá připravit na mnoho způsobů. Nejen ve své čerstvé formě,…

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Dnes | Podíváte se občas před spláchnutím, co po vás na toaletě zůstalo? Měla byste. Barva, struktura,…

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

22. 4. | Probouzíte se ráno s pytli pod očima, oteklými prsty na rukou, lýtky a také břichem jako balon a…

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

21. 4. | Tvaroh nikdy nezklame, ať už se pustíte do pečení bábovky, přípravy lívanců nebo tvarohových…