Bacily hubí i jadérka grapefruitu

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Příchod horečnatých onemocnění jasně signalizuje - v klidu si lehni a věnuj se sám sobě: nech tělo odpočinout, dopřej mu klid, teplo a tekutiny. Jakékoli onemocnění je totiž jasným příznakem toho, že jsme nějakým způsobem oslabeni. Důvodem může být prochlazení, pohyb mezi přenašeči bacilů, ale také přepracování, nebo dlouhodobé psychické vypětí.



Nejčastěji trpíme nachlazením, tedy rýmou a kašlem, případně bolestmi hlavy. Každá taková nemoc je pro člověka zátěží. Organismus s ní musí bojovat a vynakládá na to obrovské množství energie. I při běžných infekcích totiž v celém těle - nejen v místě, které v tu chvíli bolí - kolují škodlivé látky. A každý se s tím vyrovnává jinak.

Zejména chřipka a virózy by se neměly podceňovat. „Při chřipce bolí celé tělo, klouby, člověk je někdy tak unavený, že neujde ani pár kroků. Z hodiny na hodinu mu může vyskočit teplota. Chřipka se musí vyležet. Když neulehnete, původce nemoci - tedy viry či bakterie – působí v těle déle. O to větší následky si pak ponesete,“ upozorňuje známá bylinkářka Venuše Studničková a doporučuje:
„Nejdůležitější je klid, teplo a zejména tekutiny. Je třeba dbát na jejich pravidelný a dostatečný přísun. Místo slazených nápojů s bublinkami je lepší pít vodu nebo nepřislazované ovocné džusy. Ještě lepší jsou ale teplé nápoje. Šálek teplého čaje z lipového květu je dobrý na to, abyste se vypotili. Zvlášť se v boji proti chřipce či nachlazení osvědčuje čaj z heřmánku, máty peprné, jitrocele nebo mateřídoušky. Na kašel se používá i majoránkový čaj. Skvělým spojencem v boji proti kašli a teplotě je také kořen zázvoru. Při nachlazení z něj můžete jednoduše připravit čaj a osladit ho medem.“

Svůj boj proti s imunitou můžete podpořit také vhodnou stravou. Už naše babičky doporučovaly silnou slepičí polévku, která uvolní zacpaný nos a krk, je mírná na žaludek a dodá spoustu energie. Její léčivé vlastnosti jen zesílí přidáním zeleniny, a to včetně cibule a česneku. K tomu, abyste vyhnali bacily z těla vám stejně dobře poslouží česnečka.

Imunitní systém udržují v dobré kondici celozrnné výrobky, zelenina a ovoce. Nezapomeňte na vitamíny: „Ideální jsou čerstvé citrusové plody, obsahující hodně přírodního vitamínu C. Nejlépe je začít hned ráno a dát si sklenku pomerančové šťávy k snídani a oběd doplnit třeba mandarinkou, kiwi, ananasem či grapefruitem. Doporučuji také pravidelně užívat vynikající potravinový doplněk Citrovital, 33% výtažek z grapefruitových jadérek, který obsahuje látky, působící nejen protizánětlivě - očisťují organizmus, posilují odolnost, předcházejí nachlazení, infekcím a zápalům, zlepšují krevní oběh, zvyšují odolnost sliznic a také ulehčují trávení.“




ČTĚTE TAKÉ:
Království za kabelku






STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU


Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Bramborák, česká klasika: Tradiční, batátové i se zeleninou

Bramborák, česká klasika: Tradiční, batátové i se zeleninou

Dnes | Obyčejné české jídlo, které je snadné a všichni se po něm můžeme utlouct! Bramboráky se dají…

Těstoviny nasladko: Brusinkové lasagne a nudle s mákem

Těstoviny nasladko: Brusinkové lasagne a nudle s mákem

27. 3. | Sladké těstoviny můžou být pro nás trochu nezvyk, ale po prvním okusení si tuto kombinaci…

Oční jóga: 9 rad, jak si u počítače nezkazit zrak

Oční jóga: 9 rad, jak si u počítače nezkazit zrak

27. 3. | Každý člověk mrkne během dne dvaadvacetkrát za minutu, při čtení knihy desetkrát a pokud pracuje na…

Jarní detox podle přírody: Proč a co jíst a pít

Jarní detox podle přírody: Proč a co jíst a pít

26. 3. | V každém ročním období naše tělo potřebuje něco jiného. V zimě hutnou a teplou stravu, na jaře…