Bramborák, česká klasika: Tradiční, batátové i se zeleninou

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Obyčejné české jídlo, které je snadné a všichni se po něm můžeme utlouct! Bramboráky se dají připravit hned na několik způsobů, třeba ze sladkých batátů nebo do bramborové směsi přidat kousek slaniny.

Bramborák, česká klasika: Tradiční, batátové i se zeleninou

Klasický

Známý a obyčejný, ale dozlatova smažený bramborák s křupavou kůrkou, který provoní vaši kuchyň a všechny nasytí, přitom ani nezabere tolik času.
Recept najdete zde.

Batátové

Nedávno se na našem trhu objevily sladké brambory, batáty, tak pokud chcete zkusit něco nového s nasládlou chutí, batátové bramboráky jsou jasná volba.
Recept najdete zde.

Bramborák z chleba

Křupavý bramborák z chleba? Proč ne, bramboráky jsou syté a nemusíte trávit den strouháním brambor.
Recept najdete zde.

Bramboráky se slaninou

K našim typickým bramborákům přidáme ještě něco, co máme rádi, slaninu. Slanina provoní celý bramborák uzenou masovou chutí, do které si s radostí kousnete.
Recept najdete zde.

„Řepáky“ bramboráky z červené řepy

Příjemnou změnou jsou “bramboráky” z červené řepy, nejenže mají pěknou barvu, ale jsou i o něco zdravější než brambory.
Recept najdete zde.

Videorecept na šťouchané brambory

Brambory jako přílohu naprosto milujeme. Dají se připravit na mnoho způsobů a pokaždé chutnají jinak. Šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda Radek David vás dnes naučí, jak na dokonalé šťouchané brambory.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Včera | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…