Bramborák, česká klasika: Tradiční, batátové i se zeleninou

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Obyčejné české jídlo, které je snadné a všichni se po něm můžeme utlouct! Bramboráky se dají připravit hned na několik způsobů, třeba ze sladkých batátů nebo do bramborové směsi přidat kousek slaniny.

Bramborák, česká klasika: Tradiční, batátové i se zeleninou

Klasický

Známý a obyčejný, ale dozlatova smažený bramborák s křupavou kůrkou, který provoní vaši kuchyň a všechny nasytí, přitom ani nezabere tolik času.
Recept najdete zde.

Batátové

Nedávno se na našem trhu objevily sladké brambory, batáty, tak pokud chcete zkusit něco nového s nasládlou chutí, batátové bramboráky jsou jasná volba.
Recept najdete zde.

Bramborák z chleba

Křupavý bramborák z chleba? Proč ne, bramboráky jsou syté a nemusíte trávit den strouháním brambor.
Recept najdete zde.

Bramboráky se slaninou

K našim typickým bramborákům přidáme ještě něco, co máme rádi, slaninu. Slanina provoní celý bramborák uzenou masovou chutí, do které si s radostí kousnete.
Recept najdete zde.

„Řepáky“ bramboráky z červené řepy

Příjemnou změnou jsou “bramboráky” z červené řepy, nejenže mají pěknou barvu, ale jsou i o něco zdravější než brambory.
Recept najdete zde.

Videorecept na šťouchané brambory

Brambory jako přílohu naprosto milujeme. Dají se připravit na mnoho způsobů a pokaždé chutnají jinak. Šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda Radek David vás dnes naučí, jak na dokonalé šťouchané brambory.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

Včera | 8 | Jídlo hraje na cestách důležitou roli. Když nám nekručí v žaludku, hned si své zážitky užíváme…

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

21. 9. | Zdravotní stav člověka se dá vyčíst z mnoha ukazatelů. Jedním z nich je jazyk. Pokud je růžový až…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

18. 9. | Hříbky, klouzci, lišky, růžovky nebo žampiony. Jedlých hub je nepřeberné množství druhů, stejně tak…