Brusinkový džus snižuje krevní tlak

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Nejen osoby se zánětem močového měchýře, ale také pacienti s vysokým krevním tlakem by měli do svého jídelníčku zařadit pravidelnou konzumaci brusinkového džusu. Tento nápoj je totiž jednou z alternativ jídelníčku pro osoby s vysokým krevním tlakem, neboť obsahuje blahodárné látky snižující tlak.



Ve své studii to prokázal profesor Roger Corder z Queen Mary University v Londýně. Ten přitom dlouhodobě sleduje účinky červeného vína a považuje nápoj za jeden z nejlepších preventivních léků na řadu neduhů. „Brusinkový džus je přitom velmi slibnou bezalkoholovou alternativou,“ svěřil Corder britskému The Independent.

„Objevili jsme teď v brusinkovém džusu oligomerické prokyanidiny, které zlepšují zdraví krevních cév, jsou prevencí zužování krevních cév, primární příčiny zvýšeného krevního tlaku,“ dodal profesor Corder.

Vyjma toho brusinkový džus také účinně snižuje riziko vzniku zubního kazu, žaludečních problémů, zánětů močového měchýře a jiných virových onemocnění.

zdroj: Famous

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…