Brusinkový džus účinkuje v prevenci a léčbě onemocnění močových cest lépe než tablety

Brusinkový džus účinkuje v prevenci a léčbě onemocnění močových cest lépe než tablety

Čistý brusinkový džus je v prevenci a léčbě onemocnění močových cest účinnější než výtažky z bobulí v podobě různých preparátů a tablet. Užívání šťávy či marmelády je podle nových vědeckých důkazů v potírání bakteriálních nákaz močových cest účinnější než tablety.

V brusinkách se nachází proanthokyaniny, které náležejí ke skupině flavonových antioxidantů. A právě proanthokyaniny mají schopnost potírat bakteriální infekci. Když se z brusinek izolují, extrakt je méně účinný v prevenci a léčbě infekcí močových cest než džus či džem z plodů.

„My jsme dokázali, že účinky brusinkového džusu v prevenci vzniku biofilmu v močových cestách jsou mnohem komplexnější, než jsme si dříve mysleli. Zaměřovali jsme se na proanthokyaniny, ale nejsou tím zlatým lékem. Brusinky jsou dlouhá léta známé tím, že dokážou léčit infekce močových cest.

Ačkoli nevíme přesně, jak přesně brusinkové produkty fungují v prevenci vzniku bakteriálního filmu a přilnavosti bakterii v močových cestách, tato studie dokazuje, že brusinkový džus je mnohem účinnější v prevenci a léčbě, ačkoli důvody nejsou známy,“ tvrdí profesor Terri Camesano z Polytechnického institutu ve Worcesteru.

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

Doporučujeme

Články odjinud