Čerstvé mléko i na potenci

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Čerstvé mléko do našeho jídelníčku neodmyslitelně patří. Nejnovější lékařské výzkumy dokazují, že zvýšená konzumace mléka má pozitivní vliv na zdraví, a to i na potenci. Zdá se, že touto elegantní cestou se mohou vyřešit některé zdravotní i psychické problémy.

Čerstvé mléko i na potenci





Čerstvé mléko do našeho jídelníčku neodmyslitelně patří. Nejnovější lékařské
výzkumy dokazují, že zvýšená konzumace mléka má pozitivní vliv na zdraví,
a to i na potenci. Zdá se, že touto elegantní cestou se mohou vyřešit některé
zdravotní i psychické problémy. V obalech Pure-Pak? najde český spotřebitel
na trhu nejen čerstvé mléko, ale také nepřeberné množství čerstvých zakysaných
mléčných výrobků (acidofilní a kefírová mléka, jogurtové nápoje, ochucené
i neochucené zákysy, kysaná podmáslí), probiotické mléčné výrobky (např.
značka Stefit) a syrovátkový nápoj "Frutella".



Pití mléka je důležité jak pro ženy, tak pro muže. Nikoho nepřekvapí, že
mléko obsahuje vápník, který je nejdůležitější prevencí osteoporózy. Mléčné
výrobky obsahují i další minerální látky (draslík, hořčík, fosfor), důležité
vitaminy a bílkoviny. Málokdo však ví, že v mléce jsou obsaženy také stopové
prvky zinku a selenu, které mají pozitivní vliv na potenci, zejména povzbuzují
pohyblivost spermií a jsou prevencí zbytnění prostaty.



Pozoruhodná je i skutečnost, že mléko působí velmi příznivě na naši nervovou
soustavu. "Mléčné výrobky pozitivně ovlivňují nervový systém, jelikož obsahují
fosfolipidy. Tyto speciální tuky tvoří hlavní součást buněčných membrán a
podílejí se na přenosu nervových vzruchů. Fosfolipidy pomáhají vyrovnávat
hladinu krevních tuků, a tím zajišňují ochranu našich cév. Mléčné výrobky
mají příznivý vliv na nervový systém také díky aminokyselině tryprofan. Tato
aminokyselina posiluje naši odolnost vůči depresi," vysvětluje odbornice
ze Společnosti pro výživu, RNDr. Ludmila Oliveriusová. "V mléce se nacházejí
také nukleotidy, díky nimž se snižuje nemocnost a podporuje imunita. Samozřejmě
nelze opomenout vitaminy B6 a B12, které mají mimo jiné vliv na snížení ukládání
cholesterolu v cévách a jejich dostatek působí preventivně proti kardiovaskulárním
onemocněním", dodává RNDr. Oliveriusová.



zdroj: AMI Communications



Další články z rubriky

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Včera | Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Včera | 1 | Tekutiny jsou pro organismus důležité a pitný režim je třeba brát na zřetel. Co je ale správné a…

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

21. 6. | Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé.…

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

19. 6. | Jahodová sezóna je v plném proudu, už jste určitě měli jahody se šlehačkou, palačinky s jahodami i…