Čerstvé mléko pro zdraví i krásu

| Autor: Dana Švigová | Rubrika: Zdraví

Každá žena chce být krásná a v létě to platí dvojnásob. Jak může pomoci mléko? Již ve starém Egyptě používali k mytí a ošetření pleti kravské nebo kozí mléko. Mléko působí povzbudivě na tvorbu buněk, reguluje hydrataci pokožky a obnovuje ochrannou vrstvu kůže.

Věděli jste, že mléko můžete použít také na:

vyčištění pleti - hydratuje pokožku, srovnává tón pleti a na povrchu pleti zanechává ochranný film

popáleniny pleti – studené mléčné obklady pomáhají při slunečních spáleninách, zabraňují vzniku puchýřů

v kombinaci s vodou jako relaxační koupel – pomáhá relaxovat mysl a tělo. Vyzkoušejte tuto koupel například pokud máte problémy se spánkem. Stačí nalít 1l mléka do vany s horkou vodou

Vychlazená sklenice čerstvého mléka Vás v letních dnech nejen osvěží, ale bude pro Vás také zdravým zdrojem energie. Čerstvé mléko obsahuje řadu vitaminů a minerálů. Poslední výzkumy ukazují, že čerstvé mléko obsahuje laktoferin. Ten pozitivně působí na lidský organismus a posiluje jeho imunitu.

„Aktivní moderní život vyžaduje pestrou stravu a dostatek vitaminů a minerálů potřebných pro organismus. V letních měsících, kdy přichází s delšími dny i více aktivity, bychom neměli zapomenout na stavbu svalů a kostí. Mléko je dobrým a snadno stravitelným zdrojem vápníku, a proto je pro stavbu kostí nezbytné. Převážně ženy v těhotenství a děti by měly na tento fakt dbát,“ říká RNDr. Ludmila Oliveriusová.

Pokud jste se rozhodli strávit letošní léto ve zdravém životním stylu, můžete sáhnout po čerstvém mléce z Vysočiny od společnosti Moravia Lacto. Mléko má nyní nový atraktivní obal Diamond Pure-Pak® s uzavíratelným a rozšířeným uzávěrem. Obal usnadňuje skladování a díky nové špičkové technologii zpracování mléka a balení vydrží mléko déle čerstvé.

Zdroj: Crest Com.

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…