České celebrity radí, jak porazit chřipku

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Chřipková epidemie právě propukla naplno. Existují nejrůznější návody jak se uchránit před protivnou virózou, která nás vyřadí na několik dní z provozu. Herci a zpěváci mají z tohoto onemocnění doslova hrůzu. Kvůli chřipce musí divadla rušit představení a vracet vstupné, což bývá velmi nemilé.

Drsný lék používá Martin Dejdar. Zanícené hrdlo vyplachuje slivovicí. Nepolyká ji, ale pouze kloktá a vyplivuje.

Herec Lumír Olšovský dává přednost tradičnímu čaji a vitamínům. "Jako umírněný vinař bych takovou věc nepřežil, zkoušel jsem to, ale málem jsem se pozvracel," postěžuje si.

Baletní mistr a herec Vlastimil Harapes zase proti nachlazení bojuje tím, že pije teplé pivo s medem a docela mu to šmakuje. Důležité prý je, že to funguje a brzy je zase fit.

Herec Aleš Háma tvrdí, že zná skvělý nápoj, který pomůže překonat chřipku v rekordní době. A navíc prý i chutná.
"Nastrouhaný syrový zázvor se smíchá s medem a šťávou z citronu. Směs pak zalije horkou vodou a pije několikrát denně," prozrazuje Korzu zázračný návod, který prý bacily vyžene z těla v rekordním čase.
"Působí to naprosto blahodárně. Pokud je ale chřipka už rozjetá, tak ještě doporučuji několikrát denně silný kuřecí vývar s domácími nudlemi a zeleninou, měla by v něm doslova stát lžíce. Nebo pro otrlejší nátury silnou česnečku. Zní to sice jako recept na léčení kocoviny, ale skvěle to funguje," zapřísahá se Aleš.
A dodává, že tentokráte opravdu nejde o žádný jeho pověstný fórek. "Mám to vyzkoušené, zabírá to perfektně!"

Další články z rubriky

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Včera | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…