Chcete mít štíhlý pas? Pijte mléko!

| Autor: PR | Rubrika: Zdraví

Lidé se často vyhýbají mléku a mléčným výrobkům, protože si myslí, že se po mléce tloustne. Tak tomu ale není! Nejnovější studie prokazují, že konzumace mléka a mléčných výrobků podporuje úbytek tuku především v oblasti pasu!!


Výsledky vědeckého výzkumu naznačují, že lidé konzumující mléko a mléčné výrobky mají větší pravděpodobnost být štíhlí než lidé, kteří tyto výrobky nekonzumují. Lidé se často vyhýbají mléku a mléčným výrobkům, protože si myslí, že se po mléce tloustne. Tak tomu ale není!

Vysoký příjem vápníku, tedy mléka, jako součást stravy s kontrolovaným příjmem kalorií přispívá k úbytku tělesné hmotnosti, neboť vápník podporuje nejen stavbu kostí, ale také pomáhá štěpit tělesné tuky!

Nejnovější studie dokonce prokazují, že konzumace mléka a mléčných výrobků podporuje úbytek tuku především v oblasti pasu!!



Vápník obsažený v mléce a mléčných výrobcích zjevně přispívá k hubnutí, ale není jediný, který coby součást mléčných výrobků v tomto ohledu pomáhá. K hubnutí totiž přispívají i jiné látky přirozeně obsažené v mléce a mléčných výrobcích, mimo jiné syrovátkové bílkoviny, konjugovaní kyselina linoleová, rozvětvené řetězové aminokyseliny či sfingolipidy.

Mléko navíc prospívá našemu organismu i v dalších oblastech jako jsou zuby, kosti, svaly, nervy, pleť, imunita a energie.



Ideální volbou je trvanlivé mléko v kartonových obalech firmy Tetra Pak. Je bezpečně ošetřené, neobsahuje konzervanty a je tedy čistě přírodní.

Více o mléce a konzervantech v nápojích na www.bezkonzervantu.cz

Další články z rubriky

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

23. 6. | Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

23. 6. | 1 | Tekutiny jsou pro organismus důležité a pitný režim je třeba brát na zřetel. Co je ale správné a…

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

21. 6. | Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé.…

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

19. 6. | Jahodová sezóna je v plném proudu, už jste určitě měli jahody se šlehačkou, palačinky s jahodami i…