Chcete zůstat mladá?

| Autor: Dana Švigová | Rubrika: Zdraví

Věk, kterého se člověk může dožít, dnes vědci kladou do rozmezí 110 až 120 let. Co dělat a nedělat, abychom zůstali mladí a dožili se vysokého věku?

Chcete zůstat mladá?


Věk, kterého se člověk může dožít, dnes vědci kladou do rozmezí 110
až 120 let. Co dělat a nedělat, abychom zůstali mladí a dožili se vysokého
věku?



  • Třikrát až  pětkrát týdně 30 minut cvičit

  • Jíst čerstvá, převážně syrová jídla s dostatkem zeleniny a
    celozrnné potraviny, které obsahují důležité vitamíny a minerály

  • Nepřejídat se

  • Dostatečně pít

  • Napít příliš mnoho alkoholu

  • Používat relaxační techniky proti stresu

  • Nekouřit

  • Neužívat léky, pokud to není nutné

  • Nepít příliš mnoho čaje, kávy a podobné tekutiny obsahující
    kofein

  • Nevystavovat se zbytečně dlouho slunečnímu záření nebo lampám solária


Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…