Chléb napomáhá šíření akné

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Pro dospívající mládež, trpící nepříjemnými kožními defekty známými jako akné, přinášejí odborníci na výživu a kožní problémy převratné novinky. Horší než tučné jídlo a čokoláda může být pro teenagery chléb a obiloviny!

Američtí vědci tak varují zvláště pacienty, u kterých se akné rozvíjí ve značných rozměrech. Biologové z Univerzity státu Colorado tvrdí, že původcem kožních problémů je tepelně zpracovaný škrob, který se v žaludku snadno tráví.

Co to vlastně znamená v praxi? A proč vůbec vadí lehce stravitelný škrob?
Právě jeho snadné vstřebávání do krve totiž způsobuje náhlé a prudké vylévání inzulínu do krve. Takový stav může vést k navýšení produkce mužského pohlavního hormonu, který v kůži způsobuje zvýšenou tvorbu mazu. Bakterie mající na svědomí hnisající vřídky akné totiž maz milují a mohou se díky jeho dostatečnému množství dále množit a šířit po těle.

Zajímavým objevem amerických expertů se chtějí zabývat i odborníci z Austrálie, kteří oznámili, že budou v pokračovat v testování účinků konzumace obilovin na kvalitu pleti. Pro svůj výzkum vyberou šedesát mladých dobrovolníků trpících akné, kteří by se podrobili tříměsíční dietě se sníženým příjmem karbohydrátů. (Plus)

Komentáře

Komentářů celkem: 10
Lenka Řehulova 31. 10. 2008 | 17:31
ahoj mám trochu akné na obličeji Tereza Janků 31. 10. 2008 | 17:27
Kdyz se tak kouknu do skolni kantyny (bagetky, rohlici a tak) tak uz chapu proc vypadame jak… Gtr 7. 6. 2005 | 17:40
jojo pšenice je driák;) toy 6. 2. 2005 | 10:41
jojo pšenice je driák;) toy 6. 2. 2005 | 10:41

Další články z rubriky

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Dnes | 1 | Tekutiny jsou pro organismus důležité a pitný režim je třeba brát na zřetel. Co je ale správné a…

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Včera | Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé.…

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

19. 6. | Jahodová sezóna je v plném proudu, už jste určitě měli jahody se šlehačkou, palačinky s jahodami i…

Horko se blíží: Otékají vám nohy? Víme, co s tím!

Horko se blíží: Otékají vám nohy? Víme, co s tím!

19. 6. | S nastávajícím létem mnoho žen trápí stejný problém – otoky na nohou. Nemusí jít o nic vážného,…