Chléb napomáhá šíření akné

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Pro dospívající mládež, trpící nepříjemnými kožními defekty známými jako akné, přinášejí odborníci na výživu a kožní problémy převratné novinky. Horší než tučné jídlo a čokoláda může být pro teenagery chléb a obiloviny!

Američtí vědci tak varují zvláště pacienty, u kterých se akné rozvíjí ve značných rozměrech. Biologové z Univerzity státu Colorado tvrdí, že původcem kožních problémů je tepelně zpracovaný škrob, který se v žaludku snadno tráví.

Co to vlastně znamená v praxi? A proč vůbec vadí lehce stravitelný škrob?
Právě jeho snadné vstřebávání do krve totiž způsobuje náhlé a prudké vylévání inzulínu do krve. Takový stav může vést k navýšení produkce mužského pohlavního hormonu, který v kůži způsobuje zvýšenou tvorbu mazu. Bakterie mající na svědomí hnisající vřídky akné totiž maz milují a mohou se díky jeho dostatečnému množství dále množit a šířit po těle.

Zajímavým objevem amerických expertů se chtějí zabývat i odborníci z Austrálie, kteří oznámili, že budou v pokračovat v testování účinků konzumace obilovin na kvalitu pleti. Pro svůj výzkum vyberou šedesát mladých dobrovolníků trpících akné, kteří by se podrobili tříměsíční dietě se sníženým příjmem karbohydrátů. (Plus)

Komentáře

Komentářů celkem: 10
Lenka Řehulova 31. 10. 2008 | 17:31
ahoj mám trochu akné na obličeji Tereza Janků 31. 10. 2008 | 17:27
Kdyz se tak kouknu do skolni kantyny (bagetky, rohlici a tak) tak uz chapu proc vypadame jak… Gtr 7. 6. 2005 | 17:40
jojo pšenice je driák;) toy 6. 2. 2005 | 10:41
jojo pšenice je driák;) toy 6. 2. 2005 | 10:41

Další články z rubriky

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší recepty

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší…

Včera | Rajčat existuje bezpočet druhů, jsou kulatá, oválná, malá cherry rajčátka, škála barev sahá od…

Bolí vás záda? Začněte se o ně správně starat!

Bolí vás záda? Začněte se o ně správně starat!

20. 7. | Bolestí v zádech trpí čas od času každá z nás. Ať už od celodenního sezení u počítače, od těžké…

Jak na zavařování meruněk. Skvělá marmeláda, kompot, zkuste i sušení

Jak na zavařování meruněk. Skvělá marmeláda, kompot, zkuste i sušení

19. 7. | Není nad domácí meruňkovou marmeládu. Krásně voní, lahodně doplní chléb s máslem i dovede k…

Klasika, která nezklame, aneb 9x tradiční omáčky našich babiček

Klasika, která nezklame, aneb 9x tradiční omáčky našich babiček

17. 7. | Milují je děti i dospělí. Co naplat, i když dietologové nemají omáčky v oblibě, k české kuchyni…