Cholesterol svědčí mozku

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Dobrá zpráva pro všechny, kteří mají problémy s cholesterolem, přišla ze zámoří. Mozek člověka s vysokou hladinou cholesterolu v krvi je mnohem výkonnější než u osob, jejichž organismus ho produkuje jen v přiměřeném množství.

K tomuto překvapujícímu odhalení dospěli na základě rozsáhlých laboratorních testů odborníci z bostonské univerzity. Zjistili, že čím vyšší jsou jeho hodnoty, tím kvalitněji vykonává svou práci, což se projevuje dokonalejší pamětí, schopností lépe se koncentrovat a rychleji reagovat na vnější podněty.

Na stránkách periodika Psychosomatic Medicine však zároveň varují před pokusy zlepšit své rozumové schopnosti nadměrnou konzumací tuků. Pozitivní vliv na lidské myšlení má totiž výhradně cholesterol vytvořený vlastními játry. (Plus)

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…