Čím si po padesátce krátíte život? Známe 8 příčin

Čím si po padesátce krátíte život? Známe 8 příčin

Naše tělo bohužel nemládne, a tak je nutné mu s přibývajícím věkem věnovat víc a víc pozornosti. Nebezpečí totiž číhá na každém rohu, i tam, kde ho nejméně čekáte. Na co si musíte dávat pozor, abyste se nepřipravila o několik let života?

Málo spánku

Pamatujte na to, že vám už není dvacet let, kdy vám stačilo pár hodin spánku denně a zvládla jste i dvoudenní party bez odpočinku a bez újmy na zdraví. Ve svém věku byste měla v posteli strávit alespoň sedm hodin denně, jinak vám hrozí řada chorob, jako jsou vysoký krevní tlak, obezita nebo mozková příhoda.

Pokračování 2 / 6

Čištění zubů

Čím jste starší, tím víc byste měla věnovat pozornost řádné ústní hygieně. Nestačí jen kartáček a pasta, vezměte si na pomoc i mezizubní kartáček a dentální nit. Právě tyto věci vám pomůžou odstranit přebytečný plak a nečistoty, takže se zmenší hrozba zánětu dásní.

Pokračování 3 / 6

Nepravidelné stravování

Kvůli rannímu spěchu nestihnete snídani, v práci jste zavalená povinnostmi, takže oběd nepřichází v úvahu a večer se odbudete nějakou rychlovkou nebo oschlým chlebem od snídaně? Takhle by to nešlo. Dbát na správnou životosprávu by mělo být vaší prioritou, jinak se můžete projíst až k cukrovce druhého typu.

Pokračování 4 / 6

Řeč těla

Nevnímáte, když se vám tělo snaží něco dát najevo? Určitě nepodceňujte bolesti v bedrech nebo příležitostné píchání v břiše a raději navštivte svého lékaře. Tělo možná volá a pomoc a pokud ho budete přehlížet, může být pozdě.

Pokračování 5 / 6

Málo sexu

Po letech odešly vaše děti z domu a vy máte s manželem konečně volnost. Využijte ji k milostným hrátkám. Pomůže to nejen vašemu vztahu, ale i sebevědomí a celkové psychické pohodě.

Maximální množství soli, které by tělo mělo denně zpracovat, jsou dva gramy. Pokud tuto míru překračujete, hrozí vám zvyšování krevního tlaku a infarkt. Dávejte si pozor a čtěte etikety potravin, protože sůl může být i tam, kde ji nejméně čekáte.

Pokračování 6 / 6

Málo tekutin

Pro tělo je dostatek vody nesmírně důležitý. Voda totiž vyplavuje toxiny a hydratuje pokožku, takže brání vzniku vrásek. Hlídejte si proto pitný režim a tělu poskytujte především vodu nebo čaje, abyste předešla předčasnému stárnutí.

Doporučujeme

Články odjinud