Co by vám chtěl říct gynekolog, ale nikdy to neudělá

| Autor: Ivana Štědrá | Rubrika: Zdraví

Návštěva gynekologa je pro každou z nás nepříjemná záležitost a ani s léty se to nemění. Komu by se líbilo, aby se jeho nejintimnějších míst dotýkal někdo cizí a ještě aby podrobně odpovídal na ty nejsoukromější otázky, na které se často stydí odpovědět i sám sobě. Ale i gynekolog je jen člověk a rozhodně by měl pro vás několik rad. Jenže vám je nikdy nahlas neřekne…

Co by vám chtěl říct gynekolog, ale nikdy to neudělá

Nejsem cítit?

Věc, z které máme doslova trauma. Co by si o nás lékař pomyslel, kdyby se mu do nosu při prohlídce linul nelibý zápach? A tak v den prohlídky použijeme co nejvoňavější sprchový gel nebo mýdlo, které by přebilo naši přirozenou vůni. Ano, čistota je skvělá, nicméně na specifickou vůni intimních míst je gynekolog zvyklý.

Na co si ale zvykat musí a není mu to příjemné, je pach našich nohou, zvlášť pokud je celý den trápíme zapařené v kozačkách nebo zavřených botách. Paradoxně jsou to právě chodidla, která má při prohlídce gynekolog blízko obličeje. Neškodilo by tedy před prohlídkou věnovat pozornost nejen vagině, ale i jim.

Následující »

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…