Co je důležité po vaši postavu?

| Autor: Dana Švigová | Rubrika: Zdraví

Léto klepe nezadržitelně na dveře a odhalená těla oděná jen do plavek často leccos prozradí o skladbě našeho jídelníčku. Abychom se takto oděni cítili dobře nejenom letos v létě, měli bychom dodržovat následující doporučení.

Co je důležité po vaši postavu? 


Léto klepe nezadržitelně na dveře a odhalená těla oděná jen do plavek
často leccos prozradí o skladbě našeho jídelníčku. Abychom se takto oděni
cítili dobře nejenom letos v létě, měli bychom dodržovat následující
doporučení. 


Konzumovat lehčí stravu, která je přitom zdravá, výživově hodnotná,
bohatá na vitamíny, bez zbytečného tuku. Měli bychom upřednostňovat:


- rostlinné oleje, nejlépe panenský olivový olej

- nahradit máslo margarínem

- pít hodně čaje, minerálních vod a neslazených džusů

- dát přednost bílému masu, masu bez kůže, čerstvým sladkovodním a mořským
rybám, pokud jsou to ryby z konzervy, neměly by být v oleji

- jíst především nízkotučné jogurty, nízkotučný tvaroh, nízkotučné
sýry, tofu, pít odstředěné mléko 

- vybírat si výrobky, které mají snížený obsah tuku i cholesterolu

- nezapomínat na konzumaci dostatečného množství ovoce, zeleniny  a
neloupané rýže

-sladkosti, hlavně čokoládu, vyměnit za sušené sladké ovoce, nebo marmeládu
s nižším obsahem cukru

- jídla připravovat na vodě, na páře, dušená bez oleje, výjimečně
grilovaná

- pozor na tvrdý alkohol, obsahuje větší množství kalorií,  raději
si dopřát sklenku dobrého vína či vinný střik

- jíst musli tyčinky a musli vločky

- světlé pečivo omezit a raději ho nahradit celozrnným pečivem


Složení stravy je pro udržování postavy velice důležité, ale neměli
bychom také zapomenout na pravidelný pohyb, energetický výdej by měl být
vyšší než příjem, nebo alespoň v rovnováze!!!! To je teprve ta správná
kombinace pro fit těla.


Autor: Dana Švigová

Další články z rubriky

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Včera | Zdravotní stav člověka se dá vyčíst z mnoha ukazatelů. Jedním z nich je jazyk. Pokud je růžový až…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

18. 9. | Hříbky, klouzci, lišky, růžovky nebo žampiony. Jedlých hub je nepřeberné množství druhů, stejně tak…

10 triků, jak použít citron: Na stařecké skvrny, kuří oka i průjem

10 triků, jak použít citron: Na stařecké skvrny, kuří oka i průjem

18. 9. | Citron máme spojený s horkým čajem nebo naopak letní osvěžující citronádou. Toto ovoce nabušené…