Co je důležité po vaši postavu?

| Autor: Dana Švigová | Rubrika: Zdraví

Léto klepe nezadržitelně na dveře a odhalená těla oděná jen do plavek často leccos prozradí o skladbě našeho jídelníčku. Abychom se takto oděni cítili dobře nejenom letos v létě, měli bychom dodržovat následující doporučení.

Co je důležité po vaši postavu? 


Léto klepe nezadržitelně na dveře a odhalená těla oděná jen do plavek
často leccos prozradí o skladbě našeho jídelníčku. Abychom se takto oděni
cítili dobře nejenom letos v létě, měli bychom dodržovat následující
doporučení. 


Konzumovat lehčí stravu, která je přitom zdravá, výživově hodnotná,
bohatá na vitamíny, bez zbytečného tuku. Měli bychom upřednostňovat:


- rostlinné oleje, nejlépe panenský olivový olej

- nahradit máslo margarínem

- pít hodně čaje, minerálních vod a neslazených džusů

- dát přednost bílému masu, masu bez kůže, čerstvým sladkovodním a mořským
rybám, pokud jsou to ryby z konzervy, neměly by být v oleji

- jíst především nízkotučné jogurty, nízkotučný tvaroh, nízkotučné
sýry, tofu, pít odstředěné mléko 

- vybírat si výrobky, které mají snížený obsah tuku i cholesterolu

- nezapomínat na konzumaci dostatečného množství ovoce, zeleniny  a
neloupané rýže

-sladkosti, hlavně čokoládu, vyměnit za sušené sladké ovoce, nebo marmeládu
s nižším obsahem cukru

- jídla připravovat na vodě, na páře, dušená bez oleje, výjimečně
grilovaná

- pozor na tvrdý alkohol, obsahuje větší množství kalorií,  raději
si dopřát sklenku dobrého vína či vinný střik

- jíst musli tyčinky a musli vločky

- světlé pečivo omezit a raději ho nahradit celozrnným pečivem


Složení stravy je pro udržování postavy velice důležité, ale neměli
bychom také zapomenout na pravidelný pohyb, energetický výdej by měl být
vyšší než příjem, nebo alespoň v rovnováze!!!! To je teprve ta správná
kombinace pro fit těla.


Autor: Dana Švigová

Další články z rubriky

Bramborák, česká klasika: Tradiční, batátové i se zeleninou

Bramborák, česká klasika: Tradiční, batátové i se zeleninou

Včera | Obyčejné české jídlo, které je snadné a všichni se po něm můžeme utlouct! Bramboráky se dají…

Těstoviny nasladko: Brusinkové lasagne a nudle s mákem

Těstoviny nasladko: Brusinkové lasagne a nudle s mákem

27. 3. | Sladké těstoviny můžou být pro nás trochu nezvyk, ale po prvním okusení si tuto kombinaci…

Oční jóga: 9 rad, jak si u počítače nezkazit zrak

Oční jóga: 9 rad, jak si u počítače nezkazit zrak

27. 3. | Každý člověk mrkne během dne dvaadvacetkrát za minutu, při čtení knihy desetkrát a pokud pracuje na…

Jarní detox podle přírody: Proč a co jíst a pít

Jarní detox podle přírody: Proč a co jíst a pít

26. 3. | V každém ročním období naše tělo potřebuje něco jiného. V zimě hutnou a teplou stravu, na jaře…