Co je důležité po vaši postavu?

| Autor: Dana Švigová | Rubrika: Zdraví

Léto klepe nezadržitelně na dveře a odhalená těla oděná jen do plavek často leccos prozradí o skladbě našeho jídelníčku. Abychom se takto oděni cítili dobře nejenom letos v létě, měli bychom dodržovat následující doporučení.

Co je důležité po vaši postavu? 


Léto klepe nezadržitelně na dveře a odhalená těla oděná jen do plavek
často leccos prozradí o skladbě našeho jídelníčku. Abychom se takto oděni
cítili dobře nejenom letos v létě, měli bychom dodržovat následující
doporučení. 


Konzumovat lehčí stravu, která je přitom zdravá, výživově hodnotná,
bohatá na vitamíny, bez zbytečného tuku. Měli bychom upřednostňovat:


- rostlinné oleje, nejlépe panenský olivový olej

- nahradit máslo margarínem

- pít hodně čaje, minerálních vod a neslazených džusů

- dát přednost bílému masu, masu bez kůže, čerstvým sladkovodním a mořským
rybám, pokud jsou to ryby z konzervy, neměly by být v oleji

- jíst především nízkotučné jogurty, nízkotučný tvaroh, nízkotučné
sýry, tofu, pít odstředěné mléko 

- vybírat si výrobky, které mají snížený obsah tuku i cholesterolu

- nezapomínat na konzumaci dostatečného množství ovoce, zeleniny  a
neloupané rýže

-sladkosti, hlavně čokoládu, vyměnit za sušené sladké ovoce, nebo marmeládu
s nižším obsahem cukru

- jídla připravovat na vodě, na páře, dušená bez oleje, výjimečně
grilovaná

- pozor na tvrdý alkohol, obsahuje větší množství kalorií,  raději
si dopřát sklenku dobrého vína či vinný střik

- jíst musli tyčinky a musli vločky

- světlé pečivo omezit a raději ho nahradit celozrnným pečivem


Složení stravy je pro udržování postavy velice důležité, ale neměli
bychom také zapomenout na pravidelný pohyb, energetický výdej by měl být
vyšší než příjem, nebo alespoň v rovnováze!!!! To je teprve ta správná
kombinace pro fit těla.


Autor: Dana Švigová

Další články z rubriky

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…

Je vám pořád zima? Takhle se skutečně zahřejete!

Je vám pořád zima? Takhle se skutečně zahřejete!

28. 12. 2017 | Čtyřicet pět procent Čechů trápí zimomřivost. Mají pořád studené ruce, nohy, od září do května…