Co udělat z jablek? Smaženky, koláčky nebo chlebíček

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Každému z nás doma přebývá pár jablek, je to oblíbená potravina, kterou zavařujeme, kompotujeme, vaříme a pečeme na různé způsoby. Připravili jsme pro vás pár receptů, kterými se můžete inspirovat.

Co udělat z jablek? Smaženky, koláčky nebo chlebíček

Smaženky s calvadosem

Pálenka z jablek calvados je druh brandy, která pochází z Francie. Její chuť zvýrazní jablka, která do brandy necháme naložit a potom usmažíme.
Recept najdete zde.

Mřížkové koláčky

Typické americké jablečné koláčky si můžeme upéci i v menší variantě jako předkrm. Stejně jako oblíbený štrůdl si klasické mřížkové koláče prostě zamilujete. Kromě toho, že skvěle chutnají, tak i dobře vypadají a hodí se tak na jakýkoliv večírek, především v retro stylu.
Recept najdete zde.

Jablečný chlebík

Chlebíček plněný jablky a rozinkami v calvadosu je příjemnou alternativou ke klasickému štrůdlu. Měkké nadýchané těsto ze smetany a mléka s křupavou kůrkou je ideální společník k víkendové snídani nebo odpolední kávě.
Recept najdete zde.

Jablečný clafoutis s citrony

Francouzský koláč se trochu podobá naší české bublanině, příjemně překvapí svojí vláčnou konzistencí, která připomíná puding. Peče se nejen s jablky, ale i jinými druhy ovoce jako například s třešněmi.
Recept najdete zde.

Světový hit - jablečné růžičky

Jablečné růžičky jsou hitem hospodyněk po celém světě. Není divu. Vypadají totiž skutečně jako pravé. Při pohledu na ně budou okouzleni děti i dospělí. Jejich příprava je ale opravdu snadná a potřebujete k tomu jen pár běžných ingrediencí. Pečené růžičky podávejte jako lehký dezert. Recept najdete na videu.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Včera | Jednoduchá potravina, jako je cibule, se dá připravit na mnoho způsobů. Nejen ve své čerstvé formě,…

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Včera | Podíváte se občas před spláchnutím, co po vás na toaletě zůstalo? Měla byste. Barva, struktura,…

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

22. 4. | Probouzíte se ráno s pytli pod očima, oteklými prsty na rukou, lýtky a také břichem jako balon a…

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

21. 4. | Tvaroh nikdy nezklame, ať už se pustíte do pečení bábovky, přípravy lívanců nebo tvarohových…