Co udělat z jablek? Smaženky, koláčky nebo chlebíček

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Každému z nás doma přebývá pár jablek, je to oblíbená potravina, kterou zavařujeme, kompotujeme, vaříme a pečeme na různé způsoby. Připravili jsme pro vás pár receptů, kterými se můžete inspirovat.

Co udělat z jablek? Smaženky, koláčky nebo chlebíček

Smaženky s calvadosem

Pálenka z jablek calvados je druh brandy, která pochází z Francie. Její chuť zvýrazní jablka, která do brandy necháme naložit a potom usmažíme.
Recept najdete zde.

Mřížkové koláčky

Typické americké jablečné koláčky si můžeme upéci i v menší variantě jako předkrm. Stejně jako oblíbený štrůdl si klasické mřížkové koláče prostě zamilujete. Kromě toho, že skvěle chutnají, tak i dobře vypadají a hodí se tak na jakýkoliv večírek, především v retro stylu.
Recept najdete zde.

Jablečný chlebík

Chlebíček plněný jablky a rozinkami v calvadosu je příjemnou alternativou ke klasickému štrůdlu. Měkké nadýchané těsto ze smetany a mléka s křupavou kůrkou je ideální společník k víkendové snídani nebo odpolední kávě.
Recept najdete zde.

Jablečný clafoutis s citrony

Francouzský koláč se trochu podobá naší české bublanině, příjemně překvapí svojí vláčnou konzistencí, která připomíná puding. Peče se nejen s jablky, ale i jinými druhy ovoce jako například s třešněmi.
Recept najdete zde.

Světový hit - jablečné růžičky

Jablečné růžičky jsou hitem hospodyněk po celém světě. Není divu. Vypadají totiž skutečně jako pravé. Při pohledu na ně budou okouzleni děti i dospělí. Jejich příprava je ale opravdu snadná a potřebujete k tomu jen pár běžných ingrediencí. Pečené růžičky podávejte jako lehký dezert. Recept najdete na videu.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Dnes | Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Dnes | 1 | Tekutiny jsou pro organismus důležité a pitný režim je třeba brát na zřetel. Co je ale správné a…

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

21. 6. | Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé.…

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

19. 6. | Jahodová sezóna je v plném proudu, už jste určitě měli jahody se šlehačkou, palačinky s jahodami i…