Čokoládoví zajíci ohrožují životy psů

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Mnoho psů, zajícova smrt. O pravdivosti této lidové moudrosti si dovolí pochybovat jen málokdo. V době Velikonoc však platí, že jediný zajíc může zavinit tragický skon svého úhlavního nepřítele. Musí být ovšem z čokolády.

A právě před krmením štěkajících čtyřnožců sladkostmi s vysokým obsahem kakaového prášku varuje majitele organizace Aktion Tier v německé metropoli.

Upozorňuje, že čokoláda obsahuje látku theobromin, jež vážně poškozuje srdce a ledviny psů. Její konzumace může způsobit nejen trvalé poškození zdraví, ale vést až ke smrtelné otravě. Čím je tmavší, tím je nebezpečnější.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…