ColonHydroTerapie pomůže vyčistit tělo

ColonHydroTerapie pomůže vyčistit tělo

Nejen kuřáci a toxikomani si zanášejí tělo jedy, jak dokazují nesčetné výzkumy, stejný problém má většina z nás. A že tak činíme, na rozdíl od prvně jmenované skupiny, nevědomě, bohužel nijak nezmírňuje negativní následky. Jak je to možné?

Na náš zažívací trakt působí nejen to, co, kdy a v jakém množství jíme, ale také, jak moc na sebe necháváme působit stres, zda pro nás pravidelný pohyb neznamená jen nezbytný přesun do práce a zpět. Důsledkem „špatného zacházení“ je po určité době zpomalení zažívání, což se pozná nejen podle občasných nevolností, zácpy a nafouklého břicha…; důsledků je mnohem víc, než bychom si chtěli připustit. Když totiž onemocní střeva, pozná to velmi brzy celý organismus.

Podle dosavadních lékařských zjištění trpí více než 80 procent obyvatel dysbakteriózou, tzn. špatnou funkcí bifido-, lakto- a coli bakterií, které třídí odpad střev. Tato porucha má pak za následek nedostatečné vstřebávání vitaminů, minerálů, ale i kyslíku a naopak zpomalení procesu, během něhož jsou odbourávány jedovaté a odpadní látky. Hlavními znaky toxického střeva jsou jazyk s povlakem, zapáchající dech, abnormální tělesný zápach, tmavé kruhy pod očima, studené ruce a nohy, křehké, třepivé a lámavé vlasy, vyčerpanost, špatné trávení, chronické bolesti hlavy, nervozita, deprese a bolesti zad.

Co bychom s tím měli dělat? „Odpověď je jasná - musíme se zbavit jedů. Můžeme zkusit nejrůznější očistné kúry, ale nejúčinnější je vyčistit místo, odkud jedy přicházejí, tedy tlusté střevo. Jedovaté látky se nacházejí v různých částech organismu – v tukových tkáních, kloubech, tepnách, svalech, játrech, plicích, ledvinách, kůži. Toxiny z těla samozřejmě neodcházejí jen střevy, ale očista tlustého střeva je nejefektivnější způsob, jak vyloučit jedovaté látky rychle, jednoduše a účinně. A jak na to? Zkusit můžete pravidelný klystýr, ten však působí pouze v koncové části střeva - čistí jen 15-20 cm konečníku. Mnohem dokonalejší úklid nabízí metoda ColonHydroTerapie, vysvětluje MUDr. Liptáková z Andělských lázní Cherubín, kde tuto metodu provozují.

Jak taková procedura probíhá? Pacient leží pohodlně na zádech na lůžku. Do střeva je trubicí vháněna voda o různé teplotě (nestejná teplota „probouzí“ přirozenou peristaltiku). Celý úkon provádí vyškolená terapeutka, která průběžně komunikuje s pacientem a srozumitelně mu vysvětluje jednotlivé kroky ColonHydroTerapie. Zároveň jemnou břišní masáží ohmatává problémové zóny a může tak vtékající vodu zavést přesně do těchto oblastí. Postupně tak tlustým střevem (100 až 150 cm) projde 10 až 15 litrů vody. Jeden výplach trvá přibližně 40 až 45 minut. Pro optimální, efektivní terapii se doporučuje šest výplachů během jednoho až dvou týdnů. Preventivně je pak vhodné zákrok opakovat v případě potřeby, ale vždy nejpozději do půl roku.

A výsledek? „Po absolvování ColonHydroTerapie významně vzrůstá obranyschopnost organismu, celková vitalita, ustupují návaly migrén, čistí se pleť. Mezi další běžné efekty patří zlepšení hybnosti, zpevnění pokožky, úleva od bolestí, menší únava, zlepšení funkce střeva; břišní partie jsou měkčí a menší a srovnává se držení těla. To vše ve výsledku přináší pocit svěžesti, čistoty a omlazení celého těla,“ dodává doktorka Liptáková.

Zdroj: 2media

Doporučujeme

Články odjinud