Což takhle dát si fialky?

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Květináče s bylinkami už v mnoha domácnostech vytlačily pokojové a balkonové rostliny. Čerstvá nať chutná v pokrmu přece jen lépe než sušená. V posledních letech však na jídelníček začínají pronikat i volně rostoucí květiny, které lahodí nejen očím, ale také organismu.

"Fialky obsahují více vitaminu C než pomeranče a značné množství beta karotinu," vysvětluje tento trend specialistka na výživu Stephanie Frommeová. Pampelišky jsou mimo jiné bohaté na vitamin A. K masové konzumaci těchto i jiných rostlin však nenabádá. Naopak před ní varuje přecitlivělé jedince, u nichž by jejich pojídání mohlo vyvolat alergickou reakci. I tady platí: všeho s mírou a jen občas.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Křupavé kuře 6x jinak: Recepty z Řecka, USA i Thajska

Křupavé kuře 6x jinak: Recepty z Řecka, USA i Thajska

Dnes | Kuře se připravuje po celém světě na různé způsoby. Domluví se na něm rodiny, děti, kamarádi a…

Jak se zbavit únavy a vyčerpání: Co jíst, cítit, jak se chovat

Jak se zbavit únavy a vyčerpání: Co jíst, cítit, jak se chovat

Včera | Pokud na vás přišly jarní deprese a únava, je načase si s nimi poradit. Stačí čerpat vitalitu z…

Čerstvé ryby bez tuku: Připravte si klasiku z českých vod

Čerstvé ryby bez tuku: Připravte si klasiku z českých vod

26. 4. | Nejsme přímořský stát, tak se k nám ryby na jídelníček moc nedostávají. Nicméně to neznamená, že by…

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

24. 4. | Jednoduchá potravina, jako je cibule, se dá připravit na mnoho způsobů. Nejen ve své čerstvé formě,…