Což takhle dát si fialky?

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Květináče s bylinkami už v mnoha domácnostech vytlačily pokojové a balkonové rostliny. Čerstvá nať chutná v pokrmu přece jen lépe než sušená. V posledních letech však na jídelníček začínají pronikat i volně rostoucí květiny, které lahodí nejen očím, ale také organismu.

"Fialky obsahují více vitaminu C než pomeranče a značné množství beta karotinu," vysvětluje tento trend specialistka na výživu Stephanie Frommeová. Pampelišky jsou mimo jiné bohaté na vitamin A. K masové konzumaci těchto i jiných rostlin však nenabádá. Naopak před ní varuje přecitlivělé jedince, u nichž by jejich pojídání mohlo vyvolat alergickou reakci. I tady platí: všeho s mírou a jen občas.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Umíte užívat léky? Dejte si pozor na tyto chyby!

Umíte užívat léky? Dejte si pozor na tyto chyby!

Včera | 1 | K tomu, aby léky neúčinkovaly tak, jak mají, někdy stačí jen malá chyba. Přitom pokud bojujete s…

13x rychlý oběd do půl hodiny! Špenátové rolky i kuřecí tortilla

13x rychlý oběd do půl hodiny! Špenátové rolky i kuřecí tortilla

17. 11. | Přes týden člověk nemá příliš času vařit a mnohdy i o víkendu chce raději jet na výlet než trávit…

Hrozí vám infarkt? U žen je typickým příznakem chronická nespavost

Hrozí vám infarkt? U žen je typickým příznakem chronická nespavost

16. 11. | Dlouhou dobu ohrožoval infarkt především muže, a to kvůli vyšší míře zátěže stresem. Od té doby, co…

Ústní sprcha a sonický kartáček: Tyhle věci vám možná zachrání zuby

Ústní sprcha a sonický kartáček: Tyhle věci vám možná zachrání zuby

16. 11. | Máte hodně rádi svoje zuby a málo svého zubaře? Případně máte v okolí nějakého fanouška dentální…