Což takhle dát si fialky?

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Květináče s bylinkami už v mnoha domácnostech vytlačily pokojové a balkonové rostliny. Čerstvá nať chutná v pokrmu přece jen lépe než sušená. V posledních letech však na jídelníček začínají pronikat i volně rostoucí květiny, které lahodí nejen očím, ale také organismu.

"Fialky obsahují více vitaminu C než pomeranče a značné množství beta karotinu," vysvětluje tento trend specialistka na výživu Stephanie Frommeová. Pampelišky jsou mimo jiné bohaté na vitamin A. K masové konzumaci těchto i jiných rostlin však nenabádá. Naopak před ní varuje přecitlivělé jedince, u nichž by jejich pojídání mohlo vyvolat alergickou reakci. I tady platí: všeho s mírou a jen občas.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Včera | Někdy stačí našlehat bílky, jindy použijeme kvasnice, pak také můžeme sáhnout při pečení po…

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

24. 7. | Mít zářivě bílé zuby je dnes pomalu už nutnost. Všechny ty herečky a celebrity, dnes už ale i…

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

24. 7. | Lívance s čerstvým ovocem se smetanou patří tak neodmyslitelně k létu a k prázdninám na chalupě…

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší recepty

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší…

21. 7. | Rajčat existuje bezpočet druhů, jsou kulatá, oválná, malá cherry rajčátka, škála barev sahá od…