Cukr ohrožuje paměť

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

S výstrahou před cukrem, která je aktuální především pro studenty připravující se na maturitní zkoušky, přicházejí američtí biochemici z univerzity ve virginském Richmondu.

Varují je, že konzumace sladkostí, zejména těch, jejichž součástí je hroznový cukr, oslabuje paměť. Vyplývá to z výsledků vědomostních a matematických testů, které po čtyři týdny podstupovalo 230 dobrovolníků z řad diabetiků. Čím vyšší hladinu cukru v krvi účastníci výzkumu měli, tím horší byly jejich výsledky.
Vědci proto nedoporučují před důležitými zkouškami či pracovními pohovory konzumovat produkty obsahující D-glukózu, všeobecně považovanou za důležitý zdroj energie. (Plus)

Další články z rubriky

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Dnes | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…