Diabetici potřebují při léčbě ran zvláštní péči

Diabetici potřebují při léčbě ran zvláštní péči

Cukrovka neboli diabetes je jednou z chorob, při jejíž léčbě hraje velmi důležitou roli správná životospráva a celková péče o vlastní zdraví. To, co je u zdravého člověka drobností, může diabetikovi způsobit velké komplikace. Jedním z nejčastějších problémů je postižení dolních končetin.

Diabetici někdy nezaregistrují puchýř, otlak, prasklinu či jinou malou ránu, protože cukrovka ovlivňuje jejich nervový systém a oni tak necítí třeba otlaky z malých bot, příliš horkou vodu při koupeli a omezeně cítí i bolest v nohou. Neošetřená nebo špatně ošetřená rána může u diabetika skončit až amputací. Proto musí diabetici o své dolní končetiny pečovat zvlášť pečlivě a nepodceňovat jakékoli, třeba i drobné poranění, které se u zdravých pacientů zahojí bez problémů. Stejně tak jakékoli jiné poranění kdekoli na těle, například pooperační rány, řezná poranění, popáleniny – to vše u pacientů nemocných cukrovkou vyžaduje kvalitní péči.

Významnou pomocí pro diabetiky, ale i jinak chroniky nemocné pacienty je například Hemagel, který nabízí jedinečné spojení nejmodernější postupů „mokrého hojení“ v kombinaci s originální, patentově chráněnou účinnou látkou vyvinutou Ústavem makromolekulární chemie Akademie věd ČR.

„Mokré hojení“ ran je výrazně účinnější, než hojení klasické, protože vlhké prostředí podporuje dělení a pohyb buněk a udržuje stálou teplotu, což je zcela zásadní pro kvalitní a rychlé zhojení rány bez estetických následků. A právě rychlost a kvalita hojení je velmi důležitá i pro diabetiky. Patentovaná účinná látka Hemagel odlišuje od běžných gelů, protože odstraní z místa poranění volné kyslíkové radikály a tím výrazně urychluje hojení. Hemagel vytvoří na povrchu rány elastickou vrstvu oddělující ji od vnějšího prostředí.

U většiny pacientů bylo po zahájení léčby zaznamenáno okamžité zklidnění rány a ústup bolestivosti. Hemagel je zcela unikátní přípravek, který lze jen těžko srovnávat s ostatními prostředky určenými k hojení ran, ale právě rychlý účinek na ránu je jedním z jeho největších kladů. Hemagel je volně prodejný a v lékárnách je k dostání v 5-ti a 30-ti gramovém balení. Více na http://www.hemagel.cz>www.hemagel.cz

Doporučujeme

Články odjinud