Díky kmenovým buňkám může lékař poprvé zdokonalit vaše tělo bez umělých implantátů!

Díky kmenovým buňkám může lékař poprvé zdokonalit vaše tělo bez umělých implantátů!

Metoda využívající v plastické chirurgii a estetické medicíně kmenové buňky patří k absolutním novinkám v evropském kontextu. Je jedinečná v tom, že lékař poprvé může zdokonalit vaše tělo bez umělých implantátů – stačí vlastní tuková tkáň a z ní speciální technologií získané kmenové buňky, které lékař přesadí do jiné části vašeho těla.

Tato metoda je ideální volbou pro všechny, kdo chtějí zformovat postavu, zdokonalit své tělo či svou tvář PŘIROZENOU CESTOU.

Proč tuková tkáň?

Odstranění nežádoucí tukové tkáně z určitých částí těla (nejčastěji z břicha, stehen a hýždí) a její přenos do partií, kde je zvětšení či větší plnost žádaná (nejčastěji poprsí, ale i další partie), poskytuje řadu výhod. Jedná se především o tkáň tělu vlastní, takže odpadá riziko některých komplikací, imunitních reakcí a odmítnutí organismem. Naopak u zvětšovaných partií se dosáhne přirozenosti jak vzhledově, tak v konzistenci vyplněných partií. Celkově metoda směřuje k přirozeným, vyváženým proporcím.

Jaká je role kmenových buněk při transplantaci tukové tkáně

Kmenové buňky jsou nespecifikované buňky, které se mohou neustále obnovovat a mohou se měnit v jiný typ. Z tělesného tuku je lze získat pomocí enzymů a speciální technologie. Jejich role při přenosu tukové tkáně je velmi podstatná: pomáhají obnovení tkáně po implantaci. Tuková tkáň díky nim získává postupně „výživu" – vlastní cévní prokrvení. Je však rozdíl mezi pouhým přenosem tukové tkáně a technologií s využitím kmenových buněk: o technologii kmenových buněk mluvíme tehdy, kdy dojde během liposukce k jejich enzymatickému zpracování speciální technologií a transplantát je tak obohacený o kmenové buňky. Právě obohacení tukové tkáně o další vlastní kmenové buňky dramaticky zvyšuje úspěšnost operace – životaschopnost buněk transplantovaných do nové oblasti.

Je metoda bezpečná? Nakolik dlouhodobý je efekt této metody?

Klinické studie prokázaly, že metoda je zcela bezpečná. Výsledky této metody jsou trvalé, i když možnost zvětšování v rámci jedné operace je limitovaná a individuální. Zákrok lze opakovat.

Pro koho je metoda s užitím transplantace tuku a kmenových buněk vhodná?

Metoda je vhodná pro všechny, kdo chtějí přirozeně vylepšit svou postavu či vzhled, pro ženy, které si přejí zvětšit poprsí bez použití umělých implantátů, nebo pro ty, kdo podstoupili augmentaci s pomocí umělých implantátů a nejsou s výsledkem spokojeny. Podmínkou je potřebná vrstva podkožního tuku – klientka nesmí být extrémně štíhlá. Uvažujete-li o této metodě, prvním a nezbytným krokem bude konzultace s lékařem.

Jak zákrok probíhá?

Nejprve lékař provede šetrnou liposukci, aby byly zachovány odebrané tukové buňky naživu. Tuk se nejčastěji odsává z břišních partií nebo z hýždí či stehen. Část tkáně je ještě v průběhu liposukce oddělena a dojde k jejímu enzymatickému zpracování speciální technologií. Jsou tak odděleny a koncentrovány kmenové buňky. Další odebraná tuková tkáň se zpracuje k autotransplantaci. Obě složky se pak zkombinují a směs obohacená o koncentrované kmenové buňky je injekčně aplikována do žádoucích partií speciální mikrograftingovou technikou.

Je zákrok bolestivý a jak dlouho trvá?

Ne, zákrok většinou probíhá v analgosedaci a je v obou etapách bezbolestný. Celková doba zákroku je individuální, průměrně 4 – 6 hodin. Metoda je nejčastěji spojována se zvětšováním prsou.

Jaké jsou další možnosti jejího použití?

Velmi vhodná je aplikace kmenových buněk také jako omlazovací terapie pro obličejové partie, k celkovému omlazení, výplni a vyhlazení vrásek, nasolícních rýh a mnoha dalších povadlých oblastí. Výhodou je minimálně invazivní charakter tohoto zákroku a opět jeho přirozenost a dlouhodobý efekt.


Nechcete hubnout sami? Navštivte náš FITweb.cz!



STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud