Doba bezinková: 5 receptů z bezinek na marmeládu, sirup či omáčku

| Autor: MŽ | Rubrika: Zdraví

Je to už otřepané, ale pravdivé: Před bezinkou klekni, před heřmánkem smekni. Černý bez má mnoho léčivých účinků a v lidovém léčitelství je považován za magickou rostlinu. Tady je pět nápadů, jak ho zařadit do jídelníčku.

Doba bezinková: 5 receptů z bezinek na marmeládu, sirup či omáčku

Bezinkový likér

Bezinkový likér je klasika, která nejen chutná, ale i léčí. Pokud ho ještě ve své sbírce receptů postrádáte, tady je!
Recept na bezinkový likér najdete ZDE

Likér z černého bezu
 

Pikantní omáčka z bezinek

Omáčka z černého bezu
 

Stejně jako brusinky i bezinky mohou doplnit voňavou pečeni. Připravte si z plodů omáčku, která vám vydrží až do jara. Tedy pokud ji dříve nesníte.

Recept na bezinkovou omáčku najdete ZDE

Víno z bezinek

Černý bez
 

Dobře, dnes už se domácí vína takové oblibě netěší jako za minulého režimu, kdy v obchodech nic moc nebylo, ale i tak pokud máte rádi vlastní výrobky, určitě toto víno oceníte.

Recept na bezinkové víno najdete ZDE

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

Sběr černého bezu
 

Asi znáte především sirup z bezinek, který se dělá z květů. Toto je však sirup z plodů bezinky, pomeranče a jablka ho promění v delikatesu.

Recept na bezinkový sirup s pomeranči a jablky najdete ZDE

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z černého bezu
 

Svěží, chutná marmeláda, která uchovává řadu cenných látek obsažených v bezinkách. Další způsob, jak do sebe tento zázrak české přírody dostat.

Recept na bezinkovou marmeládu s pomeranči a jablky najdete ZDE

Sladkou snídani? Třeba s marmeládou z černého bezu? Tady jsou recepty na báječné palačinky.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Včera | Zdravotní stav člověka se dá vyčíst z mnoha ukazatelů. Jedním z nich je jazyk. Pokud je růžový až…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

18. 9. | Hříbky, klouzci, lišky, růžovky nebo žampiony. Jedlých hub je nepřeberné množství druhů, stejně tak…

10 triků, jak použít citron: Na stařecké skvrny, kuří oka i průjem

10 triků, jak použít citron: Na stařecké skvrny, kuří oka i průjem

18. 9. | Citron máme spojený s horkým čajem nebo naopak letní osvěžující citronádou. Toto ovoce nabušené…