Éčka, Éčka, Éčka... všude, kam se podíváme! Co vše ohrožuje naše zdraví?

| Autor: Simona Procházková | Rubrika: Zdraví

Dnešní doba nás nutí žít v neustálém spěchu. Pryč jsou časy, kdy si hospodyňky připravovaly vše samy ve svých kuchyňkách. Ženy jsou více ambiciózní, a tím pádem i vytížené, tudíž jim na přípravu jídel nezbývá tolik času. Tak chtějí především rychle nakoupit, rychle připravit a rychle sníst. Jídlo navíc musí být rozličných chutí, levné a trvanlivé, abychom je mohli nakupovat do zásoby. Potravinářský průmysl se těmto nárokům ochotně přizpůsobil.

Éčka, Éčka, Éčka... všude, kam se podíváme! Co vše ohrožuje naše zdraví?

Dvacet přídatných látek

Vynalezly se nové receptury a na prodejních pultech je již opravdu z čeho vybírat – od polévek, které jsou hotové již za dvě minuty, až po omáčky různých chutí. I v běžné potravině, jako jsou některé druhy chleba, napočítali vědci více než dvacet přídatných chemických látek. Že je tato pohodlnost draze vykoupena, tím nejcennějším co máme – zdravím. Prioritou se stalo, že důležité je žaludek rychle nasytit a za pár korun. Ale co naše zdraví?

Následující »

Další články z rubriky

7 triků, jak připravit dokonalé dušené hovězí maso

7 triků, jak připravit dokonalé dušené hovězí maso

Dnes | Bojíte se připravovat hovězí maso? Maximálně děláte guláš nebo vývar? Je to věčná škoda. Hovězí…

Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

22. 1. | Sladké brambory neboli batáty u nás nejsou příliš rozšířené. Pomalu se učíme zařazovat je do našeho…

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…