Éčka, Éčka, Éčka... všude, kam se podíváme! Co vše ohrožuje naše zdraví?

| Autor: Simona Procházková | Rubrika: Zdraví

Dnešní doba nás nutí žít v neustálém spěchu. Pryč jsou časy, kdy si hospodyňky připravovaly vše samy ve svých kuchyňkách. Ženy jsou více ambiciózní, a tím pádem i vytížené, tudíž jim na přípravu jídel nezbývá tolik času. Tak chtějí především rychle nakoupit, rychle připravit a rychle sníst. Jídlo navíc musí být rozličných chutí, levné a trvanlivé, abychom je mohli nakupovat do zásoby. Potravinářský průmysl se těmto nárokům ochotně přizpůsobil.

Éčka, Éčka, Éčka... všude, kam se podíváme! Co vše ohrožuje naše zdraví?

Dvacet přídatných látek

Vynalezly se nové receptury a na prodejních pultech je již opravdu z čeho vybírat – od polévek, které jsou hotové již za dvě minuty, až po omáčky různých chutí. I v běžné potravině, jako jsou některé druhy chleba, napočítali vědci více než dvacet přídatných chemických látek. Že je tato pohodlnost draze vykoupena, tím nejcennějším co máme – zdravím. Prioritou se stalo, že důležité je žaludek rychle nasytit a za pár korun. Ale co naše zdraví?

Následující »

Další články z rubriky

Křupavé kuře 6x jinak: Recepty z Řecka, USA i Thajska

Křupavé kuře 6x jinak: Recepty z Řecka, USA i Thajska

Dnes | Kuře se připravuje po celém světě na různé způsoby. Domluví se na něm rodiny, děti, kamarádi a…

Jak se zbavit únavy a vyčerpání: Co jíst, cítit, jak se chovat

Jak se zbavit únavy a vyčerpání: Co jíst, cítit, jak se chovat

Včera | Pokud na vás přišly jarní deprese a únava, je načase si s nimi poradit. Stačí čerpat vitalitu z…

Čerstvé ryby bez tuku: Připravte si klasiku z českých vod

Čerstvé ryby bez tuku: Připravte si klasiku z českých vod

26. 4. | Nejsme přímořský stát, tak se k nám ryby na jídelníček moc nedostávají. Nicméně to neznamená, že by…

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

24. 4. | Jednoduchá potravina, jako je cibule, se dá připravit na mnoho způsobů. Nejen ve své čerstvé formě,…