Erwin Kotányi: Klesá obliba klasického guláše

| Autor: Kotányi | Rubrika: Zdraví

Erwin Kotányi, pravnuk zakladatele kořenářského impéria, stojí v čele rakouské společnosti KOTÁNYI již 33 let.

Erwin Kotányi: Klesá obliba klasického guláše

Díky svým dlouholetým zkušenostem z evropského i světového trhu s kořením dokáže popsat vývoj ve změnách chuťových preferencí svých zákazníků: „Například na snižování prodeje červené papriky sledujeme, jak klesá obliba klasického guláše. Naopak každoročně prodáváme stále více oregana, bazalky a rozmarýnu, což souvisí s tím, že lidé dávají stále více přednost italské kuchyni, stejně jako roste zájem o kmín a kurkumu, které se používají pro přípravu asijských jídel.“

Společnost KOTÁNYI vytváří speciální kořenící směsi podle zvyků obyvatel konkrétních zemí. Např. pouze pro ruský a ukrajinský trh vznikla speciální kořenící směs pro dochucení boršče nebo šašliku. Další zajímavosti ze světa koření se můžete dozvědět v rámci pravidelné týdenní soutěže s KOTÁNYI. Každý týden může navíc 10 z vás vyhrát balíček koření v hodnotě 500 Kč.

Veškeré informace o soutěži včetně zajímavého článku o koření najdete zde.

Další články z rubriky

Trápí vás bolesti žaludku? Tyto věci nedělejte nalačno!

Trápí vás bolesti žaludku? Tyto věci nedělejte nalačno!

Včera | Problémy se žaludkem rozhodně nejsou nic příjemného. Mohou mít řadu příčin, někdy si je ale možná…

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

23. 9. | 10 | Jídlo hraje na cestách důležitou roli. Když nám nekručí v žaludku, hned si své zážitky užíváme…

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

21. 9. | Zdravotní stav člověka se dá vyčíst z mnoha ukazatelů. Jedním z nich je jazyk. Pokud je růžový až…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…