Erwin Kotányi: Klesá obliba klasického guláše

| Autor: Kotányi | Rubrika: Zdraví

Erwin Kotányi, pravnuk zakladatele kořenářského impéria, stojí v čele rakouské společnosti KOTÁNYI již 33 let.

Erwin Kotányi: Klesá obliba klasického guláše

Díky svým dlouholetým zkušenostem z evropského i světového trhu s kořením dokáže popsat vývoj ve změnách chuťových preferencí svých zákazníků: „Například na snižování prodeje červené papriky sledujeme, jak klesá obliba klasického guláše. Naopak každoročně prodáváme stále více oregana, bazalky a rozmarýnu, což souvisí s tím, že lidé dávají stále více přednost italské kuchyni, stejně jako roste zájem o kmín a kurkumu, které se používají pro přípravu asijských jídel.“

Společnost KOTÁNYI vytváří speciální kořenící směsi podle zvyků obyvatel konkrétních zemí. Např. pouze pro ruský a ukrajinský trh vznikla speciální kořenící směs pro dochucení boršče nebo šašliku. Další zajímavosti ze světa koření se můžete dozvědět v rámci pravidelné týdenní soutěže s KOTÁNYI. Každý týden může navíc 10 z vás vyhrát balíček koření v hodnotě 500 Kč.

Veškeré informace o soutěži včetně zajímavého článku o koření najdete zde.

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…