Extrakt z hořkého melounu napadá rakovinné buňky v prsu

| Autor: MF | Rubrika: Zdraví

Rakovina prsu je strašákem pro mnoho žen. Představuje nejen zdravotní a psychický, ale i sociální problém. Možná se ale pacientkám blýská na lepší časy.

Vědci z univerzity v Saint Louis totiž přišli na skutečnost, že extrakt z hořkého melounu, který je oblíbenou zeleninou hlavně v Indii a Číně, zabíjí rakovinné buňky prsu a brání jejich růstu.



Melounový zázrak

Extrakt z hořkého melounu se v Indii a Číně používá v lidovém léčitelství pro své schopnosti snižovat hladinu krevního cukru a cholesterolu. Že také zabíjí rakovinné buňky v prsu a snižuje rychlost jejich růstu, je výsledkem výzkumu vedeným profesorem Ratnou Reyem působícím v Ústavu patologie na univerzitě v Saint Louis. Navíc je to vůbec první důkaz účinku hořkého melounu na rakovinné buňky.

Ray Ratna vedl výzkum na lidských prsních rakovinných buňkách v laboratoři. Dalším jeho krokem je otestovat extrakt na buňkách zvířecích. Pokud výsledky u obou výzkumů budou úspěšné, bude se moci extrakt aplikovat přímo pacientům.

Čas prokáže skutečné účinky

Otázka účinku melounového extraktu je stále intenzivně studována. Proto nelze ještě stoprocentně říct, zda tato látka bude pomáhat v léčbě rakoviny prsu. Hudbou budoucnosti dosud zůstává výzkum lidí se zvýšeným rizikem rakoviny prsu a současným užíváním melounového extraktu. Podle vědců by se spíše dalo považovat za zázrak, kdyby melounový extrakt skutečně v boji proti rakovině účinný byl.


http://lecba-rakoviny.cz/novinky

Další články z rubriky

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Dnes | Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Dnes | 1 | Tekutiny jsou pro organismus důležité a pitný režim je třeba brát na zřetel. Co je ale správné a…

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

21. 6. | Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé.…

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

19. 6. | Jahodová sezóna je v plném proudu, už jste určitě měli jahody se šlehačkou, palačinky s jahodami i…