Extrakt z hořkého melounu napadá rakovinné buňky v prsu

| Autor: MF | Rubrika: Zdraví

Rakovina prsu je strašákem pro mnoho žen. Představuje nejen zdravotní a psychický, ale i sociální problém. Možná se ale pacientkám blýská na lepší časy.

Vědci z univerzity v Saint Louis totiž přišli na skutečnost, že extrakt z hořkého melounu, který je oblíbenou zeleninou hlavně v Indii a Číně, zabíjí rakovinné buňky prsu a brání jejich růstu.



Melounový zázrak

Extrakt z hořkého melounu se v Indii a Číně používá v lidovém léčitelství pro své schopnosti snižovat hladinu krevního cukru a cholesterolu. Že také zabíjí rakovinné buňky v prsu a snižuje rychlost jejich růstu, je výsledkem výzkumu vedeným profesorem Ratnou Reyem působícím v Ústavu patologie na univerzitě v Saint Louis. Navíc je to vůbec první důkaz účinku hořkého melounu na rakovinné buňky.

Ray Ratna vedl výzkum na lidských prsních rakovinných buňkách v laboratoři. Dalším jeho krokem je otestovat extrakt na buňkách zvířecích. Pokud výsledky u obou výzkumů budou úspěšné, bude se moci extrakt aplikovat přímo pacientům.

Čas prokáže skutečné účinky

Otázka účinku melounového extraktu je stále intenzivně studována. Proto nelze ještě stoprocentně říct, zda tato látka bude pomáhat v léčbě rakoviny prsu. Hudbou budoucnosti dosud zůstává výzkum lidí se zvýšeným rizikem rakoviny prsu a současným užíváním melounového extraktu. Podle vědců by se spíše dalo považovat za zázrak, kdyby melounový extrakt skutečně v boji proti rakovině účinný byl.


http://lecba-rakoviny.cz/novinky

Další články z rubriky

Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

Včera | Sladké brambory neboli batáty u nás nejsou příliš rozšířené. Pomalu se učíme zařazovat je do našeho…

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…