Farmářské trhy poprvé pod střechou

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Pražské Vysočany se přidávají k módní vlně farmářských trhů. Velkou výhodou pro Pražany je však skutečnost, že tentokrát mohou čerstvé produkty od českých zemědělců nakupovat pod střechou nákupního centra. Což ocení především na podzim, kdy se začne hlásit špatné počasí. Podobný projekt zatím nemá v českém prostředí obdoby.



Vysočanské farmářské trhy budou probíhat v nákupním centru Galerie Fénix Vysočanská v patře na úrovni vstupu z Freyovy a Sokolovské ulice, a to každou sobotu od 8 hodin. Farmářské trhy v centru Prahy 9 startují už 4. září 2010 a budou se pravidelně opakovat každou sobotu.

Návštěvníci se mohou těšit na patnáct stánků, v nichž budou především středočeští zemědělci a farmáři nabízet široký sortiment kvalitních potravin. V pestré nabídce vysočanských farmářských trhů najdete čerstvé ovoce a zeleninu, mléčné či masné výrobky, ale také čerstvá vejce, houby, bezlepkové uzeniny, koření, koláče, mošty, klobásy a čabajky či medovinu.



Výhodou vysočanských farmářských trhů je také jejich dostupnost. Nákupní Galerie Fénix Vysočanská stojí přímo u stanice metra B Vysočanská a současně nabízí bezproblémové parkování v podzemí nákupního centra. Navíc v širokém okolí žádné jiné farmářské trhy dosud neprobíhají. Proto mají farmářské trhy velkou podporu Městské části Praha 9.



STAŇTE SE FANOUŠKEM FARMÁŘSKÝCH TRHŮ NA FACEBOOKU

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

Včera | Sladké brambory neboli batáty u nás nejsou příliš rozšířené. Pomalu se učíme zařazovat je do našeho…

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…