Fyzicky i psychicky jsme na vrcholu v šestadvaceti, pak začínáme chřadnout

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Na vrcholu psychických i fyzických sil jsou dnešní lidé na Západě kolem šestadvacátých narozenin. Tehdy dosahuje kondice těla i duše maxima, po sedmadvacátých narozeninách začne fyzická síla značně ochabovat a kolem šestapadesátého roku života lze většinu lidí nazvat gaučovými povaleči.

Fyzicky i psychicky jsme na vrcholu v šestadvaceti, pak začínáme chřadnout

Podle průzkumu Britské nadace pro srdce, neziskové organizace bojující proti předčasnému umírání na choroby oběhové soustavy, přestává v šestadvaceti letech pětina populace cvičit. Pětina lidí viní z lenosti manželský život, který je stojí tolik energie, že už na pohyb nezbývá. A polovina dospělých po tomto věku si stěžuje na příliš dlouhou pracovní dobu, po níž už nemá sílu na fyzický pohyb.

V šestadvaceti se lidé nejvíce pohybují, nejlépe stravují a většina ještě nemá děti, takže jejich životní styl přispívá k maximální kondici těla i duše. Po šestadvacátém roce života se většina dospělých stěhuje od rodičů, vstupuje do manželství, zakládá rodinu, začíná budovat kariéru a prožívá první negativní důsledky na svém zdraví.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Těstoviny nasladko: Brusinkové lasagne a nudle s mákem

Těstoviny nasladko: Brusinkové lasagne a nudle s mákem

27. 3. | Sladké těstoviny můžou být pro nás trochu nezvyk, ale po prvním okusení si tuto kombinaci…

Oční jóga: 9 rad, jak si u počítače nezkazit zrak

Oční jóga: 9 rad, jak si u počítače nezkazit zrak

27. 3. | Každý člověk mrkne během dne dvaadvacetkrát za minutu, při čtení knihy desetkrát a pokud pracuje na…

Pozor! Tyhle mýty o hubnutí ničí vaše zdraví

Pozor! Tyhle mýty o hubnutí ničí vaše zdraví

25. 3. | Často si myslíme, že pro svoje zdraví děláme to nejlepší, jenže je to přesně naopak a my pak paseku…

Zelí jako hlavní jídlo: Pizza, domácí těstoviny nebo salát

Zelí jako hlavní jídlo: Pizza, domácí těstoviny nebo salát

24. 3. | Zelí patří k nejoblíbenější zimní zelenině. Dá se využít nejen jako příloha k masu a knedlíkům, ale…