Hezky česky: Vyzkoušejte recepty z rodinné kuchyně

| Autor: MP | Rubrika: Zdraví

Co máte z rodinné kuchyně nejraději a vařila vám babička nebo maminka? Tvarohové koláče, plněné ptáčky, nebo polévky? Tyto recepty určitě znáte, ale vždy vám připomenou teplo domova.

Hezky česky: Vyzkoušejte recepty z rodinné kuchyně

Krupičná polévka se zeleninou

Stačí ke kuřecímu vývaru přidat zeleninu a opraženou krupičku na másle, pak si můžete vychutnávat vydatnou krupicovou polévku, která vám může stačit jako hlavní jídlo nebo i jako chod před hlavním jídlem.

Recept najdete ZDE.

Ptáčky z telecího s krupicovými noky

Každý dělá ptáčky po svém, ale zkuste třeba umleté telecí se špekem, zabalené do telecí kýty. Jako příloha se výborně hodí domácí noky s petrželkou, s nimi si určitě na jídle pochutnáte.

Recept najdete ZDE.

Kynutý koláč s tvarohem

A jako sladký zákusek se určitě bude hodit kynutý koláč s tvarohem posypaný rozinkami a upečený na velkém plechu. Určitě potěší i vaši rodinu a známé, kteří přijdou na odpolední čaj.

Recept najdete ZDE.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

Dnes | Sladké brambory neboli batáty u nás nejsou příliš rozšířené. Pomalu se učíme zařazovat je do našeho…

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…